Як житиме Львів з 30 жовтня: нові правила і заборони

Як житиме Львів з 30 жовтня: нові правила і заборони. Фото: Юрій Богун

Як житиме Львів з 30 жовтня: нові правила і заборони. Фото: Юрій Богун

Події
30 жовтня 2021 10:06

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про те, як житиме місто з суботи, 30 жовтня, в умовах червоної карантинної зони. Відповідні рішення про обмеження прийняла міська комісія з питань надзвичайних ситуацій.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

"Моніторингові групи разом з поліцією активно перевірятимуть дотримання усіх правил. Порушники будуть закриті. Усі мають жити і працювати на рівних умовах", – заявив Андрій Садовий.

Магазини та аптеки

За словами мер Львова, з 30 жовтня доступ до закладів, де здійснюється продаж товарів першої необхідності (харчові продукти, медичні препарати, пальне тощо) – не більше ніж 50% заповненості торговельної площі.

Щодо магазинів першої необхідності, аптек нічого не змінюється: температурний скринінг, маски, дотримання умов карантину.

Торгові центри та ринки

Працівники мають бути вакциновані або мати негативний ПЛР-тест. Доступ до непродовольчих магазинів і товарів дозволений лише для вакцинованих відвідувачів. Продукти першої необхідності можна придбати у масці та дотримуючись дистанції.

Школи

Із понеділка діти на два тижні йдуть на онлайн-навчання, садочки працюють.

Храми

Сьогодні відбулося засідання Ради єпископів. Рекомендація – щоб люди були вдома і на службі Божій були присутні онлайн. Якщо усе ж хтось іде до церкви, то рекомендовані богослужіння на відкритому просторі.

Транспорт

Працюватиме, але можлива завантаженість лише 50%. Масковий режим. Пільговики зможуть користуватися транспортом із 11 до 16 години, за винятком учасників бойових дій.

Ресторани та кав'ярні

У закладах громадського харчування: не більш ніж 50% заповненості, 1,5 метра між столами, не більш ніж чотири людини за одним столом. Всі мають бути вакциновані або мати негативний ПЛР-тест – це стосується як працівників, так і відвідувачів.

"Якщо є порушення, то автоматично цей заклад має бути зачинений", – заявив Андрій Садовий.

Заклади спорту

Дозволено лише індивідуальні заняття за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.

Заклади культури

Заклади культури призупиняють роботу. Усі масові заходи заборонено!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах