«Будете смоктати»: офіцер львівського ліцею принижував майбутніх військових

«Будете смоктати»: офіцер львівського ліцею принижував майбутніх військових. Фото: zaxid.net.

«Будете смоктати»: офіцер львівського ліцею принижував майбутніх військових. Фото: zaxid.net.

Події
04 листопада 2021 11:26

Офіцер-вихователь Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Ігор Ніконов погрожував фізичною розправою ліцеїстам, привселюдно принижуючи їх. За словами підлітків, вихователь обіцяв, якщо вони не будуть дотримуватись його вимог, то «будуть сідати на свічку з презервативом», «будуть сосати» та «надінуть презерватив на паличку». Окрім того, офіцер неодноразово обзивав учнів, показував їм непристойні жести та зневажливо висловлювався щодо євреїв. Ніконов же виправдовується, мовляв, готував дітей до майбутньої роботи в силових структурах. 

«Будете сідати на свічку з презервативом»

На неприпустиму офіцера-вихователя Ігоря Ніконова поскаржилися 22 ліцеїсти 10-г класу. Учні звернулися за допомогою до класної керівнички Оксани Новотної. Пізніше учні написали пояснювальні записки керівництву ліцею, де описали, як саме їх принижував Ігор Ніконов, пише Zaxid.net.

Зокрема, 11 травня під час самостійної підготовки Ігор Ніконов в розмові з ліцеїстами висловлювався до них матом і казав, що якщо вони не будуть дотримуватись його вимог, вони «будуть сідати на свічку з презервативом», «будете сосати», «надінете презерватив на паличку», обзивав учнів, показував непристойні жести та зневажливо висловлювався щодо євреїв.

Один з ліцеїстів в своєму поясненні написав, що Ігор Ніконов «прирівнював ліцеїстів до кроликів, які ї****ся», а далі в примітці дописав, що дослівно всі висловлювання вихователя не може повідомити, оскільки соромиться їх писати. Окрім того, Ігор Ніконов погрожував учням фізичною розправою та хвалився ліцеїстам тим, що неодноразово копав учнів. 

Двічі звільняли, але він поновлювався через суд

У рішенні щодо Ігоря Ніколова вказано, що вихователь військового ліцею імені Героїв Крут Ігор Ніконов регулярно принижував ліцеїстів, звертався до них матом та погрожував фізичною розправою. Ніконов працював на посаді офіцера-вихователя з 2016 року. Через скарги учнів у вересні 2020 року керівництво ліцею вирішило звільнити Ніконова з ліцею, втім йому вдалося поновитись через суд. Незабаром після поновлення Ігоря Ніконова знову звільнили, однак судячи зі всього, його поведінка не змінилась.

«Готував дітей до майбутньої роботи в силових структурах»

6 жовтня 2021 року Личаківський районний суд розглянув позов Ніконова. На суді Ніконов зізнався, що висловлювався матом до ліцеїстів. Він пояснив свої дії тим, що «готує їх до майбутньої роботи в силових структурах». 

Ніконов попросив суд не зважати на пояснення неповнолітніх ліцеїстів, оскільки їх брали без дозволу батьків.

Відмовився ходити у формі Збройних сил України

За словами начальника військового ліцею полковника Юрія Гусара, робота вихователя зводилася до того, щоб бути  страшилкою для ліцеїстів. Працювати з Ігорем Ніконовим було дуже важко, оскільки він продовжував користувався застарілими методами виховання.

«Ніконов був єдиним офіцером-вихователем, який мав стягнення від попереднього керівництва за погане виконання своїх обов’язків. Однак ми почали з нового аркуша будувати стосунки. У перший ж день Ніконов відмовився ходити у формі Збройних сил України, і сказав, що буде вдягати лише свою стару льотну форму. Коли ми аналізували його роботу, то також було багато питань, які він сприймав в образу, з агресією та у присутності вихованців висловлювався некоректно», – розповів Юрій Гусар.

Тому за таку поведінку та невиконання обов’язків його звільнили перший раз, а потім після поновлення, коли він дозволяв собі принижувати і залякувати учнів, звільнили вдруге.

Зазначимо, що офіцер-вихователь Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Ігор Ніконов прокоментувати ситуацію відмовився. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах