Що відомо: львів'янина призначили міністром оборони України

Уродженця Львова Олексія Резнікова призначили міністром оборони України. Фото: Олексій Резніков/Facebook

Уродженця Львова Олексія Резнікова призначили міністром оборони України. Фото: Олексій Резніков/Facebook

Події
04 листопада 2021 14:07

У четвер, 4 листопада, на позачерговому засіданні Верховної Ради України нардепи призначили колишнього віцепрем’єра, уродженця Львова, Олексія Резнікова міністром оборони України. За його кандидатуру проголосували 273 народні депутати. Читайте більше новин Львова за сьогодні.

Олексій Резніков сказав, що сильна армія – це вагомий аргумент під час переговорів з окупантами. Він зазначив, що неабияк знає це, оскільки кілька років вів переговори з окупантами в тристоронній контактній групі, пише pravda.com.ua.

"Першим моїм кроком буде повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів та документообігу. Українська паперова армія має залишитися у минулому. Особливу увагу буде приділено організації оборонних закупівель" – сказав він.

За словами президента Володимира Зеленського, міністр оборони має користуватися автотритетом серед військовослужбовців. 

З листопада Рада звільнила з посади віцепрем’єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова. Фракція «Слуга народу» висунула Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана.

55-річний Олексій Рєзніков народився у Львові. Навчався у Львівському університеті імені Франка. Закінчив юридичний факультет, спеціальність «правознавство». Був віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 березня 2020 до 3 листопада 2021.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах