Які спеціальності найчастіше обирають львівські студенти

Які спеціальності найчастіше обирають львівські студенти

Які спеціальності найчастіше обирають львівські студенти Фото: unsplash.com/Vasily Koloda

Події
18 листопада 2021 12:31

У 2020-2021 навчальному році до вищих закладів Львова та області вступило 26,7 тисяч осіб, що на 11% більше, ніж з попереднім навчальним роком. А за кількістю студентів область посіла третє місце серед регіонів України. Статистики розповіли, які спеціальності найчастіше обирають львівські студенти.

Відтак, найпопулярнішими напрямками підготовки серед студентів львівських вишів є соціальні науки, бізнес та право (34,4%).  Також абітурієнти часто обирають майбутній фах серед галузі інженерії (19,8%), гуманітарних наук та мистецтва (10,7%), охорони здоров’я (8,3%). Трішки рідше вступають на факультети сфери архітектури та будівництва (6,9%) та освіти (6,8%).

«У 2020 році завершили навчання та отримали дипломи 33,4 тис. осіб. З них 47,2% здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, 27,5% – магістра, 21,4% – молодшого спеціаліста і 3,9% – спеціаліста», - йдеться в повідомленні.

У вишах області поряд здобувають освіту 2,3 тисячі студентів-іноземців, з яких 36,4% – жінки. Найбільше представників студентства – це громадяни Індії (30%), Туркменистану (11%), Єгипту (10%) і Польщі (9%).

СтатистикаСтатистика Фото: lv.ukrstat.gov.ua

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах