У Львові судили члена банди, який «стояв на шухері», під час вбивства бізнесмена Мечеслава Жеребецького

У Львові судили члена банди, який «стояв на шухері», під час вбивства бізнесмена Мечеслава Жеребецького

У Львові судили члена банди, який «стояв на шухері», під час вбивства бізнесмена Мечеслава Жеребецького Фото: lv.npu.gov.ua

Події
26 листопада 2021 15:20

Шевченківський районний суд Львова виніс перший вироку у справі пограбування будинку та катування відомого брюховицького бізнесмена Мечеслава Жеребецького. Володимиру Сливці, який «стояв на шухері», суд призначив п’ять років тюрми, але звільнив його від відбування покарання, встановивши три роки умовного терміну, пише Zaxid.net.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як вказано у вироку суду, ввечері 15 жовтня 2020 року Володимиру Сливці запропонували вчинити крадіжку з приватного будинку. Чоловік погодився і з членами банди поїхав у Брюховичі. Приблизно о 22:00 того дня ця банда вчинила напад на будинок відомого брюховицького бізнесмена Мечеслава Жеребецького.

Львівського бізнесмена Мечислава Жеребецького закатували у власному домі Фото: facebook.com/Володимир ДоманськийЛьвівського бізнесмена Мечислава Жеребецького закатували у власному домі Фото: facebook.com/Володимир Доманський

За свідченнями Володимира Сливки, він не знав, про пограбування якого саме будинку йдеться. Його завданням було просто «стояти на шухері» біля залізничного переїзду неподалік вулиць Отця Іздрика та Курортної. У нього була рація і він мав повідомити членів банди, якщо б до будинку їхала поліція. Чоловік стверджує, що не був обізнаний із намірами банди щодо вбивства. Наступного дня після пограбування, за словами Володимира Сливки, йому заплатили 4 тисячі гривень. Відтак зловмисника судили лише за вчинення крадіжки.

Дослідивши матеріали справи, суддя Василь Кавацюк визнав Володимира Сливку винним у вчиненні крадіжки і призначив п'ять років тюрми, але суддя звільнив його від відбування покарання, встановивши три роки іспитового терміну.

Нагадаємо, у ніч на 16 жовтня 2020 року у Брюховичах біля Львова жорстоко вбили 61-річного бізнесмена Мечислава Жеребецького. Чоловіка побили до смерті, а його 58-річну дружину зв’язали та покинули в альтанці.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах