Через тусовку «голодних» блогерів у Львові закрили Будинок вчених

Через тусовку «голодних» блогерів у Львові закрили Будинок вчених

Через тусовку «голодних» блогерів у Львові закрили Будинок вчених Фото: instagram.com/Олександр Залізко

Події
29 листопада 2021 15:18

Через порушення карантинних вимог у Львові закрили Будинок вчених, де у День пам'яті жертв Голодоморів, 27 листопада, українські блогери влаштували гучну вечірку.

Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 29 листопада.

«За порушення карантинних вимог комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську діяльність Будинку вчених Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України», - написав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Що кажуть у Будинку вчених

У Будинку вчених пояснили, що домовлялися із замовником про відзначення звичайного дня народження, а угода була підписана з івент-агенцією. Утім тепер у Будинку вчених обіцяють посилити критерії відбору для тих, кому віддати приміщення в оренду, пише видання Твоє місто.

«Ми їм сценарій не писали. Була домовленість, що вони святкуватимуть нормальний день народження. Те, що вони створили там балаган, тепер шкода, і можна тільки руками розмахувати. Я навіть не знав, що це буде святкувати блогер, оскільки угоду укладали з івент-агенцією. Крім того, вони заплатили гроші, і ми порушуємо права, якщо втручаємося у їхній захід. Для нас головне, щоб прийняли приміщення, нічого не розбили, в якому стані взяли, в такому й повернули. Кого запрошувати чи що робити, ми їм не вказуємо», – прокоментував заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш.

З його слів, для керівництва Будинку вчених важливим було, аби люди, які замовили приміщення, дотримувалися карантинних вимог, зокрема, мали ПЛР-тести чи сертифікати про вакцинацію, оскільки під час перевірки могли би виникнути проблеми. Орендарі запевнили, що відповідальність беруть на себе.

Що каже Заліско

Блогер Олександр Заліско, чий 29-й день народження відсвяткували у Будинку вчених у Львові, у своїх Instagram-сторіс розповів, що до нього телефонували поліцейські. Також блогер вибачився перед підписниками, чиї почуття він задів.

«Хочу звернутись до тих, у кого я задів почуття і, можливо, когось образив. У тих, у кого я задів почуття, я прошу вибачення. Але не в тих, хто просто підтягнувся на шум. Я далі буду виставляти сторіс. Не з вечірки, зі свого життя. Тому що я блогер і я в першу чергу транслюю своє життя. Я не кажу і не вчу, що правильно і що неправильно. Я просто показую своє життя і ви, як канал, в будь-який момент можете переключити мене. Або дивитись, якщо вам цікаво. І хочу попросити не хейтити моїх друзів-блогерів. Тому що день народження було у мене, а вони просто прийшли, як гості. Не треба їх робити винними у всьому», - сказав Олександр Заліско.

Нагадаємо, у Львові у День пам'яті жертв Голодоморів, 27 листопада, українські блогери влаштували гучну вечірку з елементами еротики, гучною музикою та горами делікатесів. Таким чином Instagram-блогер з Чернівців Олександр Заліско відгуляв свій 29-й день народження. Святкування відбулося у львівському Будинку вчених і викликало чимало обурень та критики від українців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах