Сільська вулиця у Львівській області потрапила до Книги рекордів як найдовша в Україні

Вулиця села Орів потрапила до Книги рекордів України

Вулиця села Орів потрапила до Книги рекордів України Фото: karpaty.info

Події
02 грудня 2021 09:52

Вулиця у селі Орів, що у Трускавецькій міській громаді, на Львівщині, потрапила до Книги рекордів як найдовша в Україні. Протяжність вулиці Тараса Шевченка в Орові – 14 кілометрів. Цікаво, що це єдина вулиця у селі, всі 855 хат розташовані на ній. Окрім того, 1 грудня Трускавець "побив" ще два рекорди України.

Центральну та єдину вулицю села на рекорд України подала громада. Староста села Орів Тетяна Сухроменда каже, що вулиця отримала назву Тараса Шевченка в 1986 році. Починається вона від напису "Вас вітає Орів", а закінчується аж на Цюховому долі. З одного в другий кінець найдовшої вулиці країни йти майже три години. 

Вулиця села Орів потрапила до Книги рекордів УкраїниВулиця села Орів потрапила до Книги рекордів України Фото: suspilne.media

Новий рекорд у середу, 1 грудня, зафіксували представники Книги рекордів України. 

Зазначимо, що цього дня у Трускавецькій міській громаді загалом було встановлено три рекорди. Окрім згаданого вище, було відзначено найбільший в Україні Музичний сквер у формі скрипки з величезним скрипковим ключем і різними світловими та ґаджетовими деталями.

Також до Книги рекордів України потрапила й Трускавецька школа мистецтв імені Романа Савицького — заклад, де навчається найбільша кількість дітей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах