Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долю

Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долю

Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долю Фото: pexels.com

Події
12 грудня 2021 14:21

Традиційно 13 грудня відзначається День святого Андрія Первозванного. Українці здавна вірять, що ніч з 12 на 13 грудня – це магічний час, коли можна дізнатися свою долю. Для цього з покоління в покоління передавалися ворожіння і обряди.

VG Львів знайшов найпопулярніші гадання, які використовують дівчата, аби довідатися про свого судженого.

Ворожіння на листочках з іменами

У ніч з 12 на 13 грудня дівчина ховає під подушку 11 аркушів паперу з написаними чоловічими іменами на кожному, один повинен бути при цьому порожнім. Бажано, щоб ці імени записували її подружки. Вранці потрібно дістати один з листочків, на ньому буде ім'я майбутнього чоловіка. Якщо трапилася "пустушка", майбутнє поки залишається таємницею.

Гадання на картах

Перед сном під подушку ховають чотири королі з колоди карт, при цьому примовляючи: «Хто мій суджений, хто мій ряджений – той хай присниться уві сні». Майбутній наречений має наснитися у вигляді одного з королів.

Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долюВорожіння на Андрія: як дізнатися свою долю Фото: ethnography.org.ua

Перстні для ворожіння

Дівчина бере тарілочку й насипає туди пшеницю, опустивши в неї золоту, срібну, з коштовним каменем і просту каблучку. Потім заплющує очі та дістає одну з них. Срібна — зустріне другу половинку; золота — вийде заміж; з каменем — буде кохана; проста — далі буде шукати коханого.

Загадування бажання з котом

Загадайте бажання і думаючи про нього, покличте кота. Він допоможе дізнатися, чи судилося йому здійснитися. Уважно дивіться, якою лапою кішка ступить через поріг. Якщо правою – бажання збудеться.

Гадання на ім’я

У ніч із 12 на 13 грудня потрібно вийти на вулицю і запитати ім'я у першого зустрічного незнайомого чоловіка. Яке ім'я назве незнайомець — таким буде ім'я майбутнього нареченого.

Ворожіння на Андрія: як дізнатися свою долюВорожіння на Андрія: як дізнатися свою долю Фото: pinterest.se

Заклинання на рушнику

У ніч на Андрія перед сном слід вивісити білий рушник за вікно, примовляючи: «Суджений-ряджений, прийди і витрись». Якщо на ранок він буде вологим, значить в новому році відбудеться зустріч з коханим і весілля.

Пророкування на кавовій гущі

Випийте горнятко кави, накрийте чашку тарілкою і тричі переверніть чашку вгору-вниз. По гущі на дні філіжанки можна розгледіти малюнки. Спочатку уважно роздивіться і запишіть все, що побачили. І тільки потім дивіться значення символів: собака – дружба; ліс – благополуччя і багатство; хрест – хвороба, терпіння; млин – брехня; вінок – слава; гірський пагорб – смуток, туга, самотність; будинок – достаток; людина – побачення; церква – повернення додому; ворота – до гостей; олень – до швидкої дороги; гора – важкий період в житті.

Передбачення по цибулі

У ніч на 13 грудня кілька цибулин слід помістити у воду, а на кожній із голівок написати імена хлопців. Яка цибулина перша проросте, той і покличе заміж.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах