Тисяча гривень за вакцинацію: як працюватиме анонсована Зеленським програма «е-Підтримка»

Тисяча гривень за вакцинацію: як працюватиме анонсована Зеленським програма «е-Підтримка»

Тисяча гривень за вакцинацію: як працюватиме анонсована Зеленським програма «е-Підтримка» Фото: biz.nv.ua

Події
03 грудня 2021 17:58

Заступниця міністра економіки Ірина Новікова розповіла як працюватиме обіцяна програма президента Володимира Зеленського – тисяча гривень за вакцинацію. Ініціатива «е-Підтримка», а саме таку назву вона отримала, розпочнеться 19 грудня та триватиме впродовж наступного року. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Головна ідея програми «е-Підтримка» – це про взаємодопомогу держави, людей, бізнесу в умовах пандемії. Держава надає повнолітнім вакцинованим громадянам України можливість придбати послугу і одночасно підтримати бізнес, який постраждав від пандемії. Ідеться про підтримку легального бізнесу шляхом стимулювання попиту», – пояснила Ірина Новікова, пише tvoemisto.tv.

На що можна буде витратити тисячу гривень

Повністю вакциновані українці зможуть витратити отримані кошти на:

  • абонемент у спортзал чи фітнес-клуб;
  • квитки в кінотеатр, театр, музей та концертний зал;
  • квитки для мандрівок усередині країни (на внутрішні авіа- та залізничні рейси);
  • книги.

Протягом якого часу можна використати нараховану тисячу

Скористатись нарахованою тисячою гривень можна буде протягом 4 місяців із дня надходження. Фінансові операції здійснюватимуть банки-партнери, які мають надійні системи захисту платежів.

На першому етапі програми розрахунки проходитимуть у безготівковій формі через застосунок «Дія». Вакцинований громадянин у «Дії» зможе обрати функцію «е-Підтримка», відкривши віртуальний рахунок в онлайн-банку. Отримані на баланс кошти можна буде витратити на покупку послуги у суб’єктів господарювання, які беруть участь у програмі. За попередніми підрахунками Мінекономіки, це понад 6 000 підприємств у сферах культури, спорту і пасажирських перевезень.

На другому етапі програми (який розпочнеться орієнтовно у третьому кварталі 2022 року) вакцинованим запропонують альтернативний механізм нарахування, над яким ще працюють.

«Через застосунок «Дія» громадянин, що бажає взяти участь у програмі, проходитеме перевірку на відповідність встановленим критеріям програми. Важливо – якщо ви вакциновані, краще вже згенерувати сертифікати про вакцинацію, не чекати старту програми. Учаснику програми буде відкриватись віртуальний рахунок. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде», – уточнила Ірина Новікова

У разі невикористання, сума буде повернена державі.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував, що кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, зможе отримати 1 тисячу гривень допомоги від держави. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах