Що відомо про зникнення та пошуки 34-річної львів'янки Марії Дергабузової

Що відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії Дергабузової

Що відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії Дергабузової Фото: zaxid.net

Події
06 грудня 2021 09:46

У Львові вже понад чотири доби розшукують 34-річну Марію Дергабузову. У четвер, 2 грудня, вона пішла гуляти з собакою, але додому той повернувся без господині. Сусіди, кажуть, жінка дуже любить свого собаку і раніше ніколи його не покидала. 

Що відомо про Марію Дергабузову

Що відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії ДергабузовоїЩо відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії Дергабузової Фото: facebook.com/mali.lvov

Марія Дергабузова народилася у Новоазовську Донецької області. Тепер проживає у Львові, у багатоповерхівці на Стрийській, 65, удвох зі сліпим собакою Лордом, якого кілька років тому взяла у знайомих. Жінці 34 роки. Вона ніде не працює через стан психічного здоров'я, отримує пенсію по інвалідності та допомогу від родини. Родичів у Львові жінка не має. Її сестра Катерина живе з сім'єю на Кіпрі. Жінки часто спілкуються телефоном, пише Zaxid.net.

Марію Дергабузову львівські собачники описують як спокійну, врівноважену і хорошу людину, яка любить свого собаку і раніше ніколи його не покидала.

Дружила з таксистом Ромою та мала серйозні проблеми

«Вона була на препараті, але півроку тому перестала його приймати – казала, що добре себе почуває. Але я помітила, що у неї змінилась поведінка: вона стала закритою, нічого про себе не розповідала. Знаю, що вона познайомилась з чоловіком, якого звати Рома, і він іноді любить випити. Казала, що вони дружать і він возить її на машині. Десь 13-14 листопада вони разом їздили на дачу, але не згадаю у яке село. Собаку Лорда вона тоді брала з собою», – розповіла подруга зниклої Наталія Тимошенко. 

Незадовго до зникнення Марії Дергабузової, вона написала своїй подрузі повідомлення, де зізналась, що мала проблеми.

«30 листопада вона написала мені, що мала серйозні проблеми і нікого не хотіла чути чи бачити. А вже 1 грудня ми з нею поговорили по телефону. Вона тоді лише сказала, що не вдома і що в приміщенні, де вона перебуває, немає опалення. Більше нічого мені не казала, і я від неї нічого не чула, поки не дізналась про її зникнення з новин», – додала Наталія Тимошенко.

Пішла гуляти з собакою та не повернулася 

Востаннє Марія Дергабузову бачили 2 грудня близько 14:30 – вона гуляла з собакою на алеї вздовж вулиці Стрийської. Марія була одягнена в чорний спортивний костюм та світлу куртку. Незадовго до зникнення, близько 14.00, вона зателефонувала до своєї подруги та повідомила, що ненадовго заїде у село Деревач, що за 20 кілометрів від Львова.

У селі Деревач Марія Дергабузова бувала раніше разом зі своїм другом Романом. Марія мало що розповідала про нього своїм подругам: все, що про нього вдалося з'ясувати – це те, що він працює таксистом та зловживає алкоголем.

«Вона казала, що вони просто друзі. Він возив її на машині, коли їй десь було потрібно, допомагав їй. Але вона ніколи не розповідала, де вони познайомились і не ділилась подробицями їхнього спілкування», – розповіла подруга Марії.

«Вона би ніколи не залишила свого собаку»

Що відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії ДергабузовоїЩо відомо про зникнення 34-річної львів'янки Марії Дергабузової Фото: facebook.com/mali.lvov

Близько 15.00 собаку Лорда побачили в 500 метрах від дому з повідком, але вже без господині. А ще через годину сусіди Марії Дергабузової побачили собаку біля під'їзду її будинку. До пізнього вечора Марія Дергабузова так і не забрала собаку, тому її на одну ніч взяла до себе сусідка. Того ж вечора сусіди вирішила викликали поліцію, щоб заявити про зникнення Марії.

Поліція приїхала пізно ввечері, вони зайшли у квартиру Марії, але там було порожньо. Після цього слідчі ще кілька разів приїжджали у квартиру Марії Дергабузової. Зараз поліції дуже допомагають сусіди Марії. Хоч вона ні з ким близько не спілкувалась, сусіди активно переглядають камери спостережень, спілкуються з людьми, які її востаннє бачили, та допомагають слідству чимшвидше знайти жінку.

Волонтери розклеюють оголошення про розшук Марії по Львову і найближчих селах. Одночасно з сусідами до пошуків Марії Дергабузової долучилися волонтери пошуково-рятувальної організації SARVA та місцеві собачники.

Пошуки Марії Дергабузової тривають. Усі приятелі та рідні Марії Дергабузової впевнені: вона любила свого собаку і не могла його залишити одного.

«Вона своєрідна людина, але те, що стосується собаки – вона дуже відповідальна, і в якому стані вона б не була – точно ніколи б не залишила Лорда», – каже подруга зниклої Наталія Тимошенко.

Сліпого собаку Лорда наразі забрали собі приятелі Марії – сім'я Кардаш, в яких вона кілька років тому забрала тварину.

Оновлено: зниклу безвісти Марію Дергабузову знайшли живою на Львівщині. Її зафіксували камери спостереження у Трускавці та Стрию.



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах