У Снопківському парку патрульні затримали львів'янку з ялинкою і пилкою

У Снопківському парку патрульні затримали львів'янку з ялинкою і пилкою

У Снопківському парку патрульні затримали львів'янку з ялинкою і пилкою Фото: riamo.ru (ілюстративне)

Події
06 грудня 2021 12:34

У Снопківському парку, що в Галицькому районі Львова, мешканка міста зрубала молоду ялинку. Завдяки небайдужим перехожим, її затримали поліцейські. Тепер жінці загрожує штраф.

Як повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, вдень 4 грудня правоохоронці отримали виклик від очевидців інциденту.

На місці патрульні виявили 60-річну львів'янку, яка несла ялинку, а в сумці у неї була пилка. Жінку разом із заявником та ялинкою супроводили у відділок. Далі справою займався дільничний.

У Снопківському парку патрульні затримали львів'янку з ялинкою і пилкоюУ Снопківському парку патрульні затримали львів'янку з ялинкою і пилкою Фото: t.me/lvivpatrolpolice

В поліції закликають купувати лише легальні ялинки, які є чипованими. Номер на дереві дає змогу на спеціальному сайті отримати інформацію де його виростили і кому воно належить.

Більше того, згідно постанови Кабінету Міністрів від 23.07.2008 №665 штраф за вирубку хвойних дерев віком до 41 року у січні-грудні подвоюється. Також передбачено штраф і для покупця нелегальної ялинки — від 510 до 1700 гривень з конфіскацією незаконно купленого дерева.

Нагадаємо, у Львові визначили місця для передноворічної торгівлі ялинками. Хвойні дерева продаватимуть з 18 грудня 2021 року до 6 січня 2022 року у різних районах міста. Біля приміського вокзалу цьогоріч торгувати ялинками та соснами заборонено.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах