Завтра Львівщина вийде із «червоної» зони карантину

Завтра Львівщина вийде із «червоної» зони карантину

Завтра Львівщина вийде із «червоної» зони карантину Фото: unsplash.com/Volodymyr Hryshchenko

Події
06 грудня 2021 16:39

Вже завтра, 7 грудня, Львівська область вийде з «червоної» зони карантину. Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив міністр уряду Олег Немчінов, з 00 години 00 хвилин 7 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки скасують на території Львівської, а також Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва.

Водночас з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином, на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Також із 6 грудня термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації про одне щеплення від Сovid-19 буде становити 30 днів, а раніше був чинний 120.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах