У львівському парку почали «садити» ялинки за ґрати

У львівському парку почали «садити» ялинки за ґрати

У львівському парку почали «садити» ялинки за ґрати Фото: suspilne.media

Події
12 грудня 2021 10:01

У Парку культури імені Богдана Хмельницького у Львові встановлюють ґрати на хвойні дерева. Таким чином адміністрація парку хоче вберегти цінні породи ялинок від браконьєрів. Металеві каркаси приберуть після  свят.

До таких екстраординарних способів захисту в парку вдаються вже другий рік поспіль, оскільки лише у 2019 році із парку вкрали 30 дерев. Як пише Суспільне, ґрати зварили зі старих огорож для дитячих атракціонів у парку. До таких екстраординарних способів захисту в парку вдаються вже другий рік поспіль. Металевими ґратами захистять приблизно 20 цінних хвойних дерев, а приберуть огорожі наприкінці січня.

У львівському парку почали «садити» ялинки за ґратиУ львівському парку почали «садити» ялинки за ґрати Фото: suspilne.media

«Звісно в нас є камери, але це ж не рятує. Нам не цікаво навіть зловити того, хто вже зрізав. Нам важливо зберегти й захистити. Ми обгороджуємо рідкісні дерева хвойні. Це не прості дешеві ялинки, які ніби шкода, але по суті їх багато. Це рідкісні дерева, які ми привозимо зі всієї України, з-за кордону», – пояснив директор Парку культури Олександр Молодий.

У 2019 після крадіжок деяких дерев у парку вирішили решту фарбувати спеціальною речовиною, обприскувати різними сумішами, проте це не допомогло. Натомість металеві каркаси виявилися дієвим способом захисту. Ними захистять приблизно 20 цінних хвойних дерев, а приберуть огорожі наприкінці січня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах