Каштан на площі Ринок у Львові спиляли після проведення «томографії» і виявлення бактеріозу

Каштан на площі Ринок у Львові спиляли після проведення «томографії» і виявлення бактеріозу

Каштан на площі Ринок у Львові спиляли після проведення «томографії» і виявлення бактеріозу Фото: facebook.com/Oleksandra Sladkova

Події
14 грудня 2021 14:22

На площі Ринок у Львові через бактеріоз спиляли великий гіркокаштан. Дерево багато років поспіль росло біля фонтану «Діана», але стало аварійним, тому невтішних результатів «томографії» його довелося забрати. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова. Навесні на його місці висадять інше дерево.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами чиновниці, те, що дерево дуже хворе, вдалося з'ясуватися після дослідження його арботомом. Це томограф для виявлення аварійності дерев, який Львів придбав цьогоріч за 300 тисяч гривень. За допомогою спеціальних сенсорних давачів він показує те, що відбувається всередині дерева: де є здорова деревина, а де – порожнини або деформації.

«Змушені сьогодні забрати великий гіркокаштан біля Діани на площі Ринок. Інших сім каштанів вже замінено протягом останніх п'яти років. Попередні загинули, але цей ми тримати поки висохне – не можемо. Гострі розвилки з масивними гілками мають дуже погане кріплення. Ми просверлили отвори, і звідти пішла вода. Дослідження арботомом місяць тому теж дало дуже невтішні висновки. Вода всередині розвилок на морозі стає льодом, що розширюється і сприяє раптовому руйнуванню дерева. На розвилках, принаймні два роки прогресує бактеріоз. Залишати таке небезпечне дерево в місці скупчення людей немає морального права. Фактично, ми спостерігали його два роки і побачили негативне динаміку. Весною буде новий гіркокаштан на цьому місці», – зазначила Олександра Сладкова.

Дослідження каштана на площі Ринок арботомом дало дуже невтішні висновкиДослідження каштана на площі Ринок арботомом дало дуже невтішні висновки Фото: facebook.com/Oleksandra Sladkova

Нагадаємо, що у квітні на площі Ринок у Львові повірена у справах США в Україні Крістіна Квін разом із мером міста Андрієм Садовим висадили рожевоквітний каштан. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах