Львів’янка стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить Оперний театр в Італії

Львів’янка стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить Оперний театр в Італії

Львів’янка стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить Оперний театр в Італії Фото: facebook.com/Oksana Lyniv

Події
04 сiчня 2022 14:34

Львів’янці Оксані Линів випала честь стати першою жінкою-диригенкою, яка очолить Болонський муніципальний театр «Комунале» (Teatro Comunale Bologna).

Головною диригенткою вона буде упродовж трьох років, починаючи з 22 січня 2022 року. За словами Оксани Линів, під час перебування на посаді вона намагатиметься зацікавити оперою більше молоді, пише The Guardian.

«Я не уявляла, що буду першою диригенткою італійського оперного театру», – каже диригентка.

Довідково. Оксана Линів – українська диригентка родом з Бродів Львівської області, зараз їй 43 роки. Жінка закінчила Львівське музучилище імені Станіслава Людкевича та Львівську державну музичну академію імені Миколи Лисенка. Оксана Линів є першою жінкою-диригенткою Опери та філармонійного оркестру в Ґраці, засновницею та художньою керівницею фестивалю LvivMozArt, засновницею та головною диригенткою Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Нагадаємо, вперше в історії жінка стала диригентом на найпрестижнішому оперному фестивалі світу у німецькому Байройті за 145 років його існування. Така честь випала львів’янці Оксані Линів, яка диригувала новою постановкою «Летючого Голландця» на відкритті фестивалю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах