Священник зі Львова розповів про своє самопочуття після бустерної дози від коронавірусу

Священник зі Львова розповів про своє самопочуття після бустерної дози від коронавірусу

Священник зі Львова розповів про своє самопочуття після бустерної дози від коронавірусу Фото: facebook.com/Сергій Тихон Кульбака.

Події
11 сiчня 2022 10:55

Бустерна доза від коронавірусу нині не дуже популярна серед мешканців Львівської області. Станом на 10 січня третє щеплення від Covid-19 зробили лише 433 мешканці Львівщини. Один із них – практикуючий психолог, сімейний медіатор, керівник духовно-психологічної порадні, отець Сергій Тихон Кульбака. Священник розповів Tvoemisto.tv як почувається після бустерної дози. 

У необхідності зробити бустерну дозу навіть не сумнівався 

За словами отця Сергія, щойно з’явилося розпорядження Міністерства охорони здоров'я про те, що бустерною дозою дозволили щепити не лише людей віком від 60 років, медичних працівників та співробітників інтернатів, а й усіх, кому виповнилося 18 років, навіть не сумнівався – робити чи ні.

На те, щоб йти і вакцинуватися, мав дві мотивації – по-перше, перебуває у зоні ризику, бо має певні супутні захворювання, по-друге, спілкується з багатьма людьми.

Особливих реакцій на бустерну дозу не мав 

«На початку січня саме минуло пів року, як зробив другу вакцинацію. Але якщо перші дві я робив вакциною CoronaVac, то бустерну дозу, яку отримав 8 січня, вже Pfizer. Як на перші дві вакцинації, так і на бустерну дозу не мав особливих реакцій – цього разу трохи більше боліло в місці інֹ’єкції, ввечері підвищилася температура тіла до 37,3 градусів та трохи паморочилося у голові», – розповів священник.

Сертифікат поки що не підтягнувся

За словами отця Сергія Тихона Кульбаки, зробити у Львові бустерну дозу не складно – через сервіс HELSI.me записався у найближчий пункт щеплення і вакцинувався. Наразі продовженого сертифікату у «Дії» ще немає. Він може з'явитися наприкінці місяця.

«Сертифікат ще не підтягнувся, але самі медики мене попередили, що це станеться десь наприкінці січня. В особистому кабінеті на HELSI він є. За потреби паперовий варіант про проходження вакцинації завжди зможу взяти у сімейного лікаря», – розповів отець.

За необхідності, зробить і четверте щеплення 

За його словами, якщо треба буде робити наступні бустерні дози відCovid-19, то робитиме і їх, адже знає, що імунітет людини до хвороби зберігається лише пів року. Далі – потрібно ревакцинуватися, аби бути захищеним.

Нагадаємо, що бустерна доза – це та, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини, що з часом знижується. Із 6 січня 2022 року її дозволили вводити для всіх вакцинованим віком від 18 років. Кому потрібна бустерна доза, як її отримати і чим відрізняється від додаткової, читайте у матеріалі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах