У лікарнях Львова розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус

Львівські лікарні розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус

Львівські лікарні розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус Фото: pravdainform.com.ua

Події
13 сiчня 2022 11:05

Львівські лікарні знову розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус. Це пов’язано зі зростанням кількості хворих.

Таким чином у Львові намагаються уникнути великого навантаження на медичну систему перед майбутньою хвилею пандемії, яку прогнозують на лютий.

У восьмій міській лікарні вже фіксують збільшення кількості хворих на Covid-19. Минулої доби до медзакладу госпіталізували дев'ятьох пацієнтів з ковідом. Ще кілька днів тому тих, хто потребував стаціонарного лікування, було втричі менше. Тоді навіть взялися згортати деякі ковідні відділення, пише zaxid.net.

«Це кардіологічне відділення, звідти ми перевели всіх пацієнтів. Розпочали планові заходи задля очищення відділення, тобто кварцування, миття. Та через те, що зросла кількість нових хворих, ми знову розгорнули це відділення і знову в кардіології приймаємо хворих на коронавірус», – сказав медичний директор восьмої міської лікарні Першого ТМО Львова Максим Павлов.

В інфекційній лікарні також багато пацієнтів з коронавірусом. Зараз тут перебуває більше сотні хворих, кількість яких щоразу зростає.

«Мій особистий прогноз, що ця хвиля буде смертоносною, тяжкою, що ліжок не буде вистачати. Кисню не буде вистачати, лікарів не буде вистачати. Ліків не буде вистачати. Тому що, дивлячись, що робиться в Західній Європі зараз і в Америці, нас чекає така ж висока і стрімка хвиля, яка раптово налетить», – зазначила завідувачка четвертого відділення обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

Медики кажуть, що зростання кількості інфікованих пов'язане з новорічно-різдвяними святами. Також нарікають на низький рівень вакцинації. На Львівщині щепилися менше половини мешканців.

«Люди перед Новим роком мали корпоративи, де не завжди зважали на ситуацію, що може бути передача інфекції. Ну і плюс в домашніх умовах так само були святкування. І ще один фактор, який не потрібно забувати, що в нас, у західних областях, дуже багато людей працюють за кордоном. І зрозуміло, що на ці свята вони поверталися додому», – сказав координатор з вакцинації проти коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

У Львові та області прогнозують можливий новий спалах захворюваності на коронавірус наприкінці січня – на початку лютого. Вже сьогодні, станом на ранок 13 січня, кількість хворих на Covid-19 різко зросла.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах