Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними фото

Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімками

Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімками Фото: juliepoly.com

Події
14 сiчня 2022 13:28

Львівський муніципальний мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними фото. Йдеться про видання «Грішниця», який створили українські художники, назвавши його еротичним.

Все почалося з того, що львівська фотографка Олена Кавкун у Facebook опублікувала фотографії кількох сторінок журналу, де на її думку, присутня порнографія. Жінка розкритикувала розповсюдження мистецького еротичного журналу «Грішниця», яке вона помітила у Львівському муніципальному культурному центрі, що на вулиці Стефаника.

Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімкамиЛьвівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімками Фото: instagram.com/hrishnytsia

«Можна назвати її еротичним арт-зіном "Грішниця" і виставляти цей продукт фотографки з Луганська, Julie Poly, як вона сама сказала – "з нотками порнографії", обидва його випуски, у створеній з міського бюджету міській галереї, якою є Львівський муніципальний мистецький центр під керівництвом Ляни Мицько. Мабуть, планується демонструвати кожен новий випуск», – написала Олена Кавкун.

Цей допис викликав жваве обговорення у соцмережах та реакції відомих людей.  Львівський муніципальний мистецький центр, у свою чергу, скликав для дискусії сексолога, психолога та представників мистецького середовища, щоб вирішити це питання.

За словами керівниці Львівського муніципального мистецького центру Ляни Мицько, патентно-правова компанія Prima Veritas провела експертизу журналу «Грішниця» зазначивши, що вважати його виданням з порнографічним змістом не можна, пише tvoemisto.tv.

Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімкамиЛьвівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімками Фото: juliepoly.com

«Оскільки журнал «Грішниця» продається в герметичній упаковці, зі спеціальним маркуванням «Продаж особам, які не досягли 18 років, заборонений», а також має за мету виключно досягнення естетичного ефекту, зорієнтована на доросле населення і не збуджує в аудиторії нижчі інстинкти та не вважається образливою, тому даний журнал не можна вважати періодичним виданням з порнографічним змістом», – йдеться у висновку експертизи. 

Керівниця центру зазначила, що у їхній бібліотеці є й інші еротичні видання. Втім, жваве обговорення викликала саме «Грішниця». Це вона пояснює тим, що деякі люди не завжди розуміють різницю між еротикою та порнографією.

Львівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімкамиЛьвівський мистецький центр потрапив у скандал через журнал із пікантними знімками Фото: instagram.com/hrishnytsia

Еротичний журнал «Грішниця» почали випускати у 2021 році, його кураторкою є українська фотографиня Julie Poly. За її словами, у цьому виданні головні герої та контриб'ютори — українські художники та художниці, які порушують питання сексуальності, самопізнання, ґендеру та інтимності. Автори «Грішниці» називають журнал еротичним арт-зіном.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах