Львівська область перевищила показник «помаранчевої» зони карантину

Львівська область перевищила показник «помаранчевої» зони карантину

Львівська область перевищила показник «помаранчевої» зони карантину Фото: unsplash.com/Jonathan Borba

Події
19 сiчня 2022 14:55

У Львівській області стрімко виросла кількість хворих на COVID-19. Так, станом на 19 січня, Львівщина перетнула допустимий показник госпіталізацій помаранчевої зони карантину.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, у неділю, 16 січня, показник динаміки рівня госпіталізації становив 36,5%, наступного дня – 46,2%, а вже у вівторок, 18 січня, – 57,4%. Коли допустима норма становить 50%.

До слова, з 7 грудня 2021 року в області діють карантинні обмеження, передбачені для жовтого рівня. Офіційно карантинні зони встановлює державна комісія ТЕБ і НС на основі показників Міністерства охорони здоров’я України, проте наразі комісія жодних рішень не ухвалювала.

Помаранчева зона не передбачає додаткових карантинних обмежень, встановлених на державному рівні –  їх може запровадити лише місцева влада. Помаранчева зона є попередженням того, що регіон наближається до червоної зони.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 19 січня, у Львові та області підтверджено 229564 випадки інфікування коронавірусом. За вчорашню добу лабораторні центри Львова провели 4 790 ПЛР-тести, з яких 956 — позитивні. Серед них львів`ян — 391.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах