З 24 січня українці зможуть витратити «тисячу за вакцинацію» на ліки

З 24 січня українці від 60 років зможуть витратити «тисячу за вакцинацію» на ліки

З 24 січня українці від 60 років зможуть витратити «тисячу за вакцинацію» на ліки Фото: unsplash.com/Roberto Sorin

Події
19 сiчня 2022 15:34

Вже з наступного понеділка, 24 січня, українці віком від 60 років зможуть витрачати тисячу гривень за вакцинацію на ліки. Відповідну постанову сьогодні, 19 січня, ухвалив Кабінет Міністрів України.

«Розширюємо президентську програму єПідтримка. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Сьогодні Уряд ухвалив необхідні для цього рішення», – написав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Так, вже з 24 січня за «ковідну тисячу» можна буде придбати будь-які ліки, дозволені для застосування в Україні. Однак йдеться лише про ліки, а не інші товари, які продаються в аптеці (косметика, засоби гігієни тощо). Банки перевірятимуть вік людини автоматично під час платежу.

Денис Шмигаль також зазначив, що Кабмін планує розширити програму на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього оформили відповідне протокольне доручення.

Нагадаємо, громадяни, щеплені двома дозами вакцини від коронавірусу в Україні, можуть отримати тисячу гривень за програмою «єПідтримка», які можна витратити лише на певну категорію товарів. VG Львів раніше розповідав, де у Львові витратити «ковідну тисячу».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах