Львівський курсант напився на Різдво і випадково перетнув кордон

Львівський курсант напився на Різдво і випадково перетнув кордон

Львівський курсант напився на Різдво і випадково перетнув кордон Фото: dpsu.gov.ua (умовне)

Події
20 сiчня 2022 14:06

Львівський курсант Василь Макар разом з колишнім прикордонником після святкування Різдва незаконно перетнули кордон із Польщею. Чоловіки були настільки п’яними, що навіть не змогли пригадати, як і для чого перетнули кордон. Обох порушників суд оштрафував на 8 500 гривень.

Як йдеться у матеріалах справи Турківського районного суду, вранці 7 січня українські прикордонники відділу «Лопушанка » отримали від польських колег інформацію про те, що п'ятеро людей незаконно перейшли кордон з України в Польщу. Трьох з них одразу затримали польські прикордонники на місці – це громадяни Туреччини. А ще двом чоловікам вдалося втекти назад на територію України. Тоді українські інспектори прикордонної служби розпочали пошук чоловіків, залучивши собак. Під час пошуків прикордонники виявили, що утікачі пошкодили огорожу на кордоні та залишили за собою сліди, пише Zaxid.net.

Прикордонники затримали двох втікачів на околиці села Лопушанка – обидва були без документів. Чоловік, який був одягнений у військову форму, виявився колишнім прикордонником Мар'яном Павлюхом, якого торік впіймали нетверезим під час несення служби. А другий порушник – це курсант 3 курсу Львівської національної академії сухопутних військ Василь Макар.

Львівський курсант пояснив у суді, що 6 січня вони разом з товаришем усю ніч вживали алкоголь, а зранку вирішили прогулятись лісом. Та хлопець був настільки нетверезий, що навіть не пам'ятає, де саме вони гуляли і чи справді перетнули кордон. Василь Макар заявив, що лише пам'ятає, як їх з другом затримали прикордонники біля церкви у селі Лопушанка, «при цьому спустили на них собак». Мар'ян Павлюх також заявив, що не пам'ятає, як перетинав кордон. Тож з якою метою переходили кордон українці з'ясувати не вдалося.

Суддя Оксана Кшик визнала Василя Макара винним у незаконному перетині кордону і оштрафувала його на 8 500 гривень. Мар'яна Павлюха, а також трьох громадян Туреччини також оштрафували на 8 500 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах