У Львові робот Da Vinci прооперував стравохід жінці, яка не могла їсти

У Львові робот Da Vinci прооперував стравохід жінці, яка не могла їсти

У Львові робот Da Vinci прооперував стравохід жінці, яка не могла їсти Фото: city-adm.lviv.ua

Події
21 сiчня 2022 14:49

У Львові вперше прооперували стравохід за допомогою робота Da Vinci. Незвичайну операцію провели у лікарі Першого територіального медичного об’єднання міста Львова. Зараз пацієнтка почувається добре й знову може їсти і пити.

Про рідкісну патологію (діагноз, який за статистикою спіткає лише 0,001% людей на планеті) 34-річна Мирослава з Львівської області довідалася лише цього місяця, коли звернулася до львівської лікарні. До цього жінка два роки страждала спершу від шаленого дискомфорту, а потім і болю. Їжа, яку вона вживала, поверталася. Проблемою було навіть зробити ковток води.

«У такому стані Мирослава і потрапила до нас. Огляд із рентгеном одразу виявив ахалазію стравоходу. Раніше єдиним методом повернути жінку до нормального життя була операція з розрізом грудної клітки і черевної порожнини. Та завдяки роботичній системі Da Vinci, складне хірургічне втручання нашим лікарям вдалося зробити через чотири маленькі проколи», - йдеться у повідомленні лікарні швидкої медичної допомоги Першого територіального медичного об’єднання Львова.

Уже через день після втручання Мирослава поїхала додому. Нині вона почувається добре і знову нарешті, як усі люди, може їсти і пити.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах