З 24 січня українцям дозволили витрачати «гроші за вакцинацію» в аптеках: що та кому можна купувати

З 24 січня українці можуть витрачати «гроші за вакцинацію» в аптеках: що, кому і де можна купувати

З 24 січня українці можуть витрачати «гроші за вакцинацію» в аптеках: що, кому і де можна купувати Фото: pharmalogisticsiq.com

Події
24 сiчня 2022 17:55

Відсьогодні українці можуть витратити 1000 гривень з картки єПідтримка на придбання ліків. Щоправда, нововведення стосується лише людей, старших 60 років. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

З понеділка, 24 січня, українці віком 60+ можуть витратити «гроші за вакцинацію» як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках. Купити можна будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах