Львівська лікарня потрапила до трійки лідерів за кількістю трансплантацій у 2021 році

Львівська лікарні потрапила до трійки лідерів за кількістю трансплантацій за рік

Львівська лікарні потрапила до трійки лідерів за кількістю трансплантацій за рік Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
24 сiчня 2022 17:40

Перше територіальне медичне об’єднання Львова увійшло до трійки лідерів за кількістю проведених у 2021 році трансплантацій органів. Минулого року тут провели 53 пересадки (нирок, серця, печінки, легень та рогівки). Частина з них – унікальні для України.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України, наразі медзаклад активно розвиває напрямок трансплантації. У серпні тут був відкритий сучасний Центр трансплантології з операційними та реанімаціями, сформовані професійні команди спеціалістів.

Крім того, територіальне медичне об’єднання сприяє розвитку культури донорства в країні, співпрацюючи з «Всеукраїнською платформою донорства іDonor», беручи участь в організації «Зустрічей людей з пересадженими органами”, популяризуючи позитивні історії трансплантації.

«У планах закладу – розвиток трансплантації кісткового мозку. Для цього у ТМО створюється спеціалізоване відділення Трансплантації кісткового мозку, фахівці якого зможуть надавати допомогу українцям з раком крові, апластичними анеміями та імунодефіцитами», — повідомили у Міністерстві.

Окрім  цього, Перше територіальне медичне об’єднання – найбільший заклад охорони здоров’я України, що має 2,2 тисячі ліжкомісць, найбільшу в країні реанімацію (214 ліжок) і найбільший колектив медичних працівників (3,6 тисячі). Заклад забезпечує надання пацієнтам первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги.

Зазначимо, у цій лікарні вперше в Україні провели пересадку легень. Їх пересадили 56-річному львів'янину Віктору, який важко хворів і був кисневозалежний. Згодом, провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Через кілька днів, вперше за 20 років відбулася операція з пересадки рогівки ока.

Також, уже в 2022 році, у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова у січні лікарі вперше в Україні пересадили печінку однорічному хлопчику від посмертного донора.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах