Два донори органів з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людей

Два донори з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людей

Два донори з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людей Фото: facebook.com/idonorua

Події
27 сiчня 2022 12:14

Два донори з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людей з різних областей України, які чекали на трансплантацію. Серед них є львів’яни.

Рідні підтримали ще прижиттєве рішення донора та дали згоду на вилучення органів після констатації смерті мозку. Завдяки цьому врятовано 4 людини.

"23 січня упродовж чотирьох годин лікарі Івано-Франківської обласної клінічної лікарні здійснювали забір органів разом з колегами із Хмельницького обласного серцево-судинного центру та Національного Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова", — повідомили у Всеукраїнській платформі донорства.

Пересадку серця, однієї нирки та печінки здійснили у Києві та Хмельницькому, ще одну нирку трансплантували безпосередньо в Івано-Франківську з допомогою команди лікарів Першого територіального медичного об'єднання міста Львова.

Два донори з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людейДва донори з Івано-Франківська врятували життя вісьмох людей Фото: facebook.com/idonorua

У середу, 26 січня, відбулося ще одне мультиорганне вилучення. Доноркою стала 52-річна жінка, чоловік якої підписав необхідні документи на посмертну трансплантацію. Попередньо медики констатували смерть мозку. Вилучення органів здійснювалося за допомогою команди лікарів з Першого територіального медичного об'єднання міста Львова.

"Уже за кілька годин печінку отримає 28-річна львів’янка, яка нещодавно стала молодою мамою, нирку – 39-річний чоловік з Хмельниччини, який дотепер перебував на обліку у Львові, де й дочекався своєї черги на трансплантацію. Донорське серце пересадять 68-річному львів’янину, який днями пережив непростий інфаркт. Також дочекалася донорської нирки і 30-річна франківчанка, яка перебувала на обліку в обласній клінічній лікарні впродовж двох років. Саме тут за чотири години медики провели трансплантацію й уже за кілька днів можна буде прогнозувати її стан. Печінку допомагають пересаджувати лікарі з клінічної лікарні Феофанія", — йдеться у повідомленні Всеукраїнської платформи донорства.

Нагадаємо, Перше територіальне медичне об’єднання Львова увійшло до трійки лідерів за кількістю проведених у 2021 році трансплантацій органів. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах