У Дніпрі солдат розстріляв п'ятьох людей: затриманий розповів, як усе відбувалося (відео)

У Дніпрі солдат розстріляв п'ятьох людей: затриманий у деталях розповів, як усе відбувалося

У Дніпрі солдат розстріляв п'ятьох людей: затриманий у деталях розповів, як усе відбувалося Фото: t.me/dniprooblcentr

Події
27 сiчня 2022 15:39

20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук розповів поліції як розстріляв чотирьох військових та одну цивільну жінку на заводі «Южмаш» у Дніпрі. Відео попереднього допиту нацгвардійця, яке ймовірно знімали правоохоронці, оприлюднив миколаївський сайт новин «Преступности.НЕТ».

Артемій Рябчук усміхнувся, коли розповідав поліції як одному із строковиків вдалося від нього втектиАртемій Рябчук усміхнувся, коли розповідав поліції як одному із строковиків вдалося від нього втекти Фото: скріншот із відео

На відео – затриманий Артемій Рябчук, якого підозрюють у масовому вбивстві. Затриманий у наручниках, його тримають двоє спецпризначенців. Чоловіки, найімовірніше працівники поліції, яких на відео не видно, ставлять запитання Артемію, кажуть розповісти хронологічно що відбулося. Артемій Рябчук спокійно, іноді з посмішкою розповідає послідовність своїх дій, як він убивав своїх товаришів по службі.

«Я сиджу у тривожній групі. Тривожна група має автомати. Автомати у нас охороняються у ставницях. Ставниці – це маленька скринька, яка закривається. В нас він завжди не закривається. Я беру автомат. У нас є такі підсумки бежевого кольору, два магазини по десять патронів. Я заряджаю перший магазин і стріляю за тими двома, які перебувають у КЗЗ [кімната зберігання зброї]. Начальник варти та помічник – один строковик і один контрактник. І один строковик зі старшого призову примудрився якось утекти. Після чого я знав, що ІТЗО [інженерно-технічні засоби охорони], операторка, пов'язується з частиною кожні 30 хвилин, щоб доповісти обстановку. І я, щоб вона не доповіла, пульнув по ній. Після чого зайшов у відкритий сейф, забираю всі споряджені ріжки, які зміг закинути в ранець і вибігаю із заводу», – розповів Рябчук.

Далі він розповів, що розстріляв жінку, яка відмовилась випустити його з території заводу.

«Я вистрілив їй у голову. Після чого я відчинив одну з вхідних дверей і почав "палити" по дверному замку, сподіваючись, що він вилетить, у мене нічого не вийшло», – розповів Рябчук.

За словами Рябчука, він стріляв по воротах, аби вийти з заводу, але йому не вийшло відкрити їх таким чином. Тому він перерізав колючий дріт і таким чином втік з території «Южмашу». Потім нацгвардієць ходив містом, але не міг знайти схованки, тому піймав на трасі машину. За кермом була жінка, яка його підвезла на лівий берег Дніпра.

Мотиви, якими керувався Рябчук, залишаються не зрозумілими.

У ніч на четвер, 27 січня, 20-річний солдат-строковик Артемій Рябчук розстріляв караул військовослужбовців Національної гвардії на заводі «Южмаш» у Дніпрі. Загинули п’ятеро людей, серед них – цивільна працівниця заводу. Ще п'ятеро отримали вогнепальні поранення. Рябчук із місця події втік, забравши з собою зброю. Затримали його за шість годин у місті Підгородне Дніпропетровської області.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах