Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанам

Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанам

Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанам Фото: lv.npu.gov.ua

Події
31 сiчня 2022 14:16

Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх на пункті пропуску громадянам, які їхали за кордон. Такий фальшивий документ у жінки коштував близько 600 гривень. За шахрайський «бізнес» їй загрожує до 5 років в’язниці.

«Мешканка одного з сіл Львівського району виготовляла вдома підроблені тести для пасажирів рейсових автобусів, які прямували за кордон. Підроблені документи вона привозила до пункту пропуску, де передавала замовникам. За кожен тест жінка брала оплату у розмірі близько 600 гривень», - повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У суботу, 29 січня, правоохоронці обшукали автобус поблизу  міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська» та вилучили 16 негативних ПЛР-тестів з ознаками підробки, які передала пасажирам зловмисниця. Правоохоронці також провели обшуки у жінки вдома, де знайшли інші речові докази (підроблені ПЛР-тести, фальшиві печатки медичних установ та зразки підписів тощо).

Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанамМешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанам Фото: lv.npu.gov.ua

Мешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанамМешканка Львівщини підробляла ПЛР-тести та продавала їх заробітчанам Фото: lv.npu.gov.ua

Вирішують питання про повідомлення зловмисниці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст.358  (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За скоєне жінці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у львівській амбулаторії підробляли ковід-сертифікати. До махінацій із сертифікатами причетні сімейні лікарі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах