Експерти встановили, що вбивця львівської студентки Дарьї Косенок симулює психічний розлад

Підозрюваного у жорстокому вбивстві львівської студентки Дарьї Косенок визнали осудним

Підозрюваного у жорстокому вбивстві львівської студентки Дарьї Косенок визнали осудним Фото: 24tv.ua

Події
01 лютого 2022 14:45

20-річного Нестора Литвинчука, підозрюваного у жорстокому вбивстві 19-річної львівської студентки Дарьї Косенок, визнали психічно здоровим і осудним. Згідно з висковками Київського міського центру судово-психіатричної експертизи, хлопець симулює психічну хворобу, щоб уникнути покарання за вбивство.

Оскільки львівські психіатри визнали його неосудним, батьки вбитої дівчини наполягали на проведенні додаткової експертизи щодо психічного здоров’я Нестора Литвинчука. На підставі ухвали Личаківського районного суду Львова, Київський міський центр судово-психіатричної експертизи провів незалежну судово-психіатричну експертизу.

Згідно з висновком київських експертів, у Нестора Литвинчука не було ознак психічної хвороби на момент скоєння злочину, і зараз він теж здоровий і не потребує примусового лікування, повідомляє zaxid.net.

«За своїм психічним станом у період часу, до якого відноситься правопорушення, в скоєнні якого Литвинчук Н.О. обвинувачується (29.03.2021), він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. У теперішній час у Литвинчука Н.О. не виявлено ознак будь-якого психічного розладу. У теперішній час у Литвинчука Н.О. виявлено ознаки симуляції. За своїм психічним станом у теперішній час Литвинчук Н.О. може усвідомлювати свої дії та керувати ними», – сказано у висновку київських психіатрів.

За словами батька вбитої дівчини Андрія Косенока, він наполягатиме, аби Литвинчука перевели з психлікарні у СІЗО і довели справу до вироку. Батьки дівчини вважають, що його потрібно засудити на довічне ув’язнення, оскільки вбивство було скоєно з особливою жорстокістю. Наступне засідання суду заплановане на 8 лютого.

Нагадаємо, зниклу 29 березня 19-річну студентку Львівського університету Дарью Косенок знайшли вбитою. Її тіло з ознаками насильницької смерті 30 березня в орендованій квартирі на вулиці Личаківській у Львові виявила власниця помешкання. Її 19-річний хлопець зізнався, що діяв на підґрунті ревності. 1 квітня Личаківський районний суд обрав найжорсткішу міру запобіжного заходу для 19-річного мешканця Житомира – тримання під вартою без права внесення застави. Підозрюваного Нестора Литвинчука визнали неосудним. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах