"Берегли мишей від стресу": у Львівській залізниці пояснили, навіщо косили чагарники у снігових заметах

У Львівській залізниці пояснили, навіщо косили чагарники у снігових заметах

У Львівській залізниці пояснили, навіщо косили чагарники у снігових заметах Фото: tsn.ua

Події
05 лютого 2022 09:48

На Закарпатті залізничники у снігу по коліна косять мотокосами чагарники. Такі ж роботи проводили працівники Львівської залізниці, що спантеличило львів’ян. На підприємстві пояснили, що це нормальна практика.

З весни до осені проводять ремонти на коліях. Тоді на косіння часу не вистачає. А зимові роботи бережуть від стресу мишей та їжачків, повідомляє tsn.ua.

 «Якщо не пропильнувати вчасно, то на весну з’являться дерева. Буде значно складніше ліквідовувати. Взимку такі роботи відбуваються відповідно до рекомендацій екологів. Адже за таких обставин вдається мінімізувати вплив людини на фауну», — сказав речник Львівської залізниці Андрій Везденко.

Закарпатські залізничники дивуються такому розпорядженню керівництва. За 15 років роботи на підприємстві, люди вперше стають до виконання таких обов’язків. Хвилюються, що в березні доведеться переробляти роботу. Адже зараз вони скошують верхівки чагарників, а значна частина залишається під снігом. Прогнозують, що доведеться косити аж до весни, бо ще захаращено понад 70 кілометрів вздовж колії.

У січні львів'яни опублікували відео у соцмережах, де працівники Львівської залізниці під час снігопаду косили мотокосами поблизу залізничних колій у парку Горіховий Гай. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах