Вболіває вся країна: Вікторія Полюга, отримавши найдорожчий у світі укол, прилетіла до Львова

Вболіває вся країна: Вікторія Полюга, отримавши найлорожчий у світі укол, прилетіла до Львова

Вболіває вся країна: Вікторія Полюга, отримавши найлорожчий у світі укол, прилетіла до Львова Фото: facebook.com/SaveVictoriaTogether

Події
11 лютого 2022 10:54

У четвер, 10 лютого, зі США до Львова повернулась Вікторія Полюга, дівчинка, задля порятунку якої українці зібрали 50 мільйонів гривень на найдорожчий у світі укол препаратом Zolgensma. Про це повідомили волонтери фонду «Із янголом на плечі».

«Найсильніша дівчинка Вікторія Полюга повертається в Україну! Мама Вікторії повідомляє, що реабілітацію будуть проходити в Італії. Тішуся і неймовірно щасливий…», – написав волонтер Сергій Шарко.

Вболіває вся країна: Вікторія Полюга, отримавши найдорожчий у світі укол, прилетіла до ЛьвоваВболіває вся країна: Вікторія Полюга, отримавши найдорожчий у світі укол, прилетіла до Львова Фото: facebook.com/Сергій Шарко

Рятівний укол Вікторія Полюга отримала у США 10 січня.

Нагадаємо, для порятунку Вікторії Полюги об’єдналася чи не вся країна. Від початку збору коштів в Україні провели сотні фестивалів, ярмарків, забігів, аукціонів, щоб зібрати 50 мільйонів для маленької Вікторії. 4 листопада 2021 року збір коштів на укол для дівчинки з рідкісною хворобою СМА був закритий. До США сім'я вирушила на початку грудня 2021 року.

Додамо, що СМА – важка рідкісна хвороба. Від спінальної м’язової атрофії поступово слабнуть всі м’язи, втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Це спадкове захворювання, яке передається дітям від батьків. Її спричинює пошкоджений ген SMN1, який містить білок. Низький рівень вмісту білка, власне, і призводить до атрофії м'язів. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах