У Львові розпочалася термінова евакуація зі шкіл і дитсадків

У Львові розпочалася термінова евакуація зі шкіл і дитсадків

У Львові розпочалася термінова евакуація зі шкіл і дитсадків Фото: varta1.com.ua (умовне)

Події
11 лютого 2022 16:41

Сьогодні, 11 лютого, у Львові проводять евакуацію дітей і працівників із шкіл і дитсадків. Близько 15.30 на електронну скриньку поліції надійшло анонімне повідомлення про масові замінування львівських навчальних закладів. 

Як повідомляють батьки у спільноті "Варта 1", невідомі погрожують підірвати дитсадок №2, дитсадок №130, дитсадок №136 та інші. Там уже розпочали евакуйовувати дітей і працівників. За протоколом за вказаними адресами виїхали працівники усіх необхідних спецслужб (поліція, піротехніки, "швидкі"). Також є інформація, що правоохоронці отримали повідомлення про замінування шкіл у Львові. Там теж розпочали евакуацію. 

"Ми діємо за протоколом. Класні керівники інформують батьків, дітей евакуюємо на вулицю, батьки приходять і забирають їх додому. Приміщення – на поверхах, всередині та ззовні – відповідні служби обстежують на наявність невідомих предметів та вибухонебезпечних матеріалів", — розповіла керівниця управління освіти Львівської міської ради Леся Васюта. 

Нагадаємо, що 8 лютого у Львові надійшло анонімне повідомлення про замінування всіх шкіл і садочків міста. Навчальні заклади, які не встигли перевірити протягом дня, 9 лютого змушені були працювати дистанційно.

Додамо, що Служба безпеки України викрила у Львові 18-ти тисячну ботоферму, яка працювала під кураторством Росії. Головним завданням зловмисників було розповсюджувати панічні настрої в соцмережах і повідомляли про фейкові замінування. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах