Через російську агресію: Канада, Німеччина, Австралія та США переносять посольства до Львова

Через російську агресію: Канада, Німеччина, Австралія та США переносять посольства до Львова

Через російську агресію: Канада, Німеччина, Австралія та США переносять посольства до Львова Фото: premiumflag

Події
14 лютого 2022 10:46

Канада, Німеччина, Австралія та США, через загрозу російської агресії, тимчасово переносять свої посольства у Львів. Про це повідомили у МЗС цих країн.

«Зважаючи на продовження погіршення безпекової ситуації, спричинене збільшенням російських військ на кордонах України, ми перемістимо нашу роботу до тимчасового офісу у Львові й тимчасово припинимо діяльність свого посольства в Києві», – повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, пише ukrinform.ua.

Також Жолі закликала громадян Канади покинути Україну.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила про тимчасове перенесення німецького консульства з Дніпра до Львова. 

«Ми залишимо наше посольство в Києві відкритим, але скоротимо кількість дипломатів. Наше генеральне консульство в Донецьку, яке з 2014 року розташоване в Дніпрі, буде тимчасово переміщено до Львова», – заявила Анналена Бербок.

Держдеп США заявив про припинення надання консульських послуг у посольстві в Києві та наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади, через загрозу російського вторгнення. США підтримуватиме невелику консульську присутність у Львові для вирішення надзвичайних ситуацій, але не зможе надавати паспортні, візові чи звичайні консульські послуги. Попри скорочення персоналу посольство США в Україні запевнило, що їхня основна команда залишиться в Україні.

«Державний департамент, USAID та інший персонал США по всьому світу продовжуватиме брати участь у невпинних дипломатичних зусиллях та надавати допомогу для підтримки України та розв’язання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням», – йдеться у заяві посольства США в Україні.

Австралія також тимчасово зупиняє діяльність свого посольства в Києві і переносить його діяльність до Львова. 

«Враховуючи погіршення безпекової ситуації, спричиненої накопиченням російських військ на кордоні, уряд вирішив вивезти персонал з австралійського посольства в Києві і тимчасово зупинив діяльність нашого посольства в Києві. Ми перенесемо наші операції до тимчасового офісу у Львові», – йдеться в заяві МЗС Австралії, пише radiosvoboda.

МЗС Австралії повторило рекомендації своїм громадянам залишити Україну комерційними рейсами. Воно застерігає, що в разі російських військових дій здатність надавати консульську допомогу австралійцям буде «суттєво обмежена».



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах