У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку у дітей

У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітей

У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітей Фото: loda.gov.ua

Події
15 лютого 2022 15:51

Сьогодні, 15 лютого, у Всесвітній день онкохворої дитини, у Львові відкрили Клініку трансплантації кісткового мозку у дітей у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Це перша та єдина у Західній Україні клініка, де проводитимуть трансплантації дітям.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, бюджет, наданий спонсорами, становить 450 тисяч євро. Окрім того, 8 мільйонів гривень виділили з обласного бюджету та 14,6 мільйонів – з державного бюджету.

У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітейУ Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітей Фото: loda.gov.ua

 «У Львові спершу зможуть робити до 12-15 таких операцій у рік. Далі ми маємо розвивати цей центр, разом поповнювати ряди донорів та зробити все, аби він, який є єдиним для західного регіону країни, вийшов на цифру - 20-25 операцій у рік» — сказав Максим Козицький.

Як розповів керівник нової Клініки Роман Кізима, тут працюватимуть 12 спеціалістів, які проходили стажування в США та Канаді, Японії, Європі, в структурах Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітейУ Львові відкрили першу в Західній Україні Клініку трансплантації кісткового мозку для дітей Фото: zaxid.net

У Центрі повідомили, що, за попередніми розрахунками, щороку щонайменше 200 дітей та підлітків в Україні потребують трансплантації кісткового мозку (аутологічної, алогенної). З них приблизно 50-75 – мешканці Західного регіону та 15-20 – мешканці Львівщини.

Додамо, що Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» є найпотужнішою медичною установою у Західному регіоні України з лікування дитячої онкології та гематології.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах