25-річний львів’янин потрапив у реанімацію після стрибка з парашутом

25-річний львів’янин потрапив у реанімацію після стрибка з парашутом

25-річний львів’янин потрапив у реанімацію після стрибка з парашутом Фото: pexels.com

Події
16 лютого 2022 09:00

25-річний львів’янин Олексій Яремчук потрапив у реанімацію після стрибка з парашутом на аеродромі «Цунів» біля Городка. Він перебуває у важкому стані на апараті штучної вентиляції легень.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram. 

Інцидент стався у неділю, 13 лютого. За словами матері постраждалого Олексія Магдалини Яремчук, вона не знала, що її син планує стрибати з парашутом. Того дня він не відповідав, коли йому кілька разів дзвонив батько. Згодом слухавку підняла фельдшерка і сказала, що Олексія везуть у львівську лікарню на Миколайчука, повідомляє zaxid.net.

Хлопець стрибав з парашутом вперше, але на аеродром прийшов сам, без друзів. Олексій стрибнувз висоти 800 метрів без інструктора. Під час приземлення хлопець впав на ліву сторону і сильно травмувався. Медики діагностувати в Олексія черепно-мозкову травму з набряком.

За словами Магдалини Яремчук, станом на 15 лютого її син досі не опритомнів і другу добу перебуває на апараті штучної вентиляції легень у реанімації. Його стан наразі важкий.

Начальник аеродрому «Цунів» Сергій Семенович повідомив, що 13 лютого проводились планові стрибки з парашутом. Під час приземлення один з парашутистів не справився з керуванням та зазнав спортивної травми.

«Травмованому була надана медична допомога та його доправлено до лікувального закладу. Враховуючи те, що парашутний спорт відноситься до екстремальних видів спорту, усі учасники стрибків обов’язково проходять теоретичну підготовку та практичні тренування перед виконанням стрибка. Під час інструктажу наголошується про необхідність дотримання заходів безпеки при виконанні стрибків, порушення яких може призвести до травми, або навіть летального випадку», – написав Сергій Семенович у відповідь на запит журналістів.

Аеродром «Цунів» розташований біля села Заверешиця неподалік Городка. На базі аеродрому діє школа авіації, також тут надають послуги зі стрибків з парашутом.

Нагадаємо, під час купання в Атлантичному океані зник 22-річний артист балету зі Львова Ілля Романський. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах