У 8-річного львів’янина медики діагностували інсульт

8-річного львів’янина доставили в лікарню з інсультом

8-річного львів’янина доставили в лікарню з інсультом Фото: stock.adobe.com

Події
17 лютого 2022 18:00

У 8-річного львів’янина Святослава медики діагностували інсульт. Його «швидкою» доставили до львівської міської дитячої лікарні. Хлопчика госпіталізували у відділення інтенсивної терапії та реанімації, де лікарям вдалося стабілізувати його стан.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram. 

Як розповіла мама Святослава Світлана, він ріс активним спортивним хлопчиком, не був хворобливим. У нього не було запаморочень, він рідко скаржився на головний біль. Та виявилося, що у нього була вроджена аномалія судин, про яку батьки дізналися вже після інсульту, повідомляє zaxid.net.

«У неділю вранці син уві сні почав якось дивно не то плакати, не то стогнати. Чоловік повернув його на бік і тут почалася рвота, він не міг самостійно стояти, говорити і ми відразу викликали «швидку». Вже у лікарні ми дізналися, що у Святослава інсульт», – сказала мама.

На щастя, лікарям реанімаційного відділення № 1 вдалося стабілізувати стан хлопчика. У четвер, 17 лютого, його перевели у нейрохірургічне відділення, де він продовжить лікування і його підготують до складної операції.

За словами дитячого нейрохірурга Тараса Микитина, дитячі інсульти не є чимось надзвичайним, як люди звикли вважати. Кожного року лише до львівської міської дитячої лікарні з інсультами (ішемічними і геморарічними) потрапляє близько 20 дітей. Причини виникнення бувають різні, проте часто трапляються судинні аномалії. Їх виявляють, здебільшого, вже після інсультів або випадково під час обстежень.

 «Якщо у дитини є запаморочення, часто болить голова чи виникає блювота, треба робити обстеження і знайти причину, бо тоді можна з’ясувати причину такого стану і запобігти важкій недузі», – зазначила мама хлопчика Світлана.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах