Букетик підсніжників за 510 гривень: на львівські вулиці вийшли екопатрулі

Букетик підсніжників за 510 гривень: на львівські вулиці вийшли екопатрулі.

Букетик підсніжників за 510 гривень: на львівські вулиці вийшли екопатрулі. Фото: unsplash.com

Події
23 лютого 2022 13:08

У Львові створили патрулі задля боротьби з торгівлі первоцвітами. Екологи нагадують, що в Україні заборонено зривати, продавати та купувати ранньоквітучі рослини – підсніжники, проліски, білоцвіт, черемшу, шафран, рябчик шаховий. За порушення заборони – штраф від 510 до 3 655 гривень.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслан Гречаник, на території Львівщини триває операція "Первоцвіт-2022".

Статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконне придбання, збут та розповсюдження об’єктів рослинного світу передбачено накладення штрафу від 510 до 1 700 гривень. 

За ті самі дії, вчинені щодо рослин, занесених до Червоної книги України, – від 1700 до 3 655 гривень з конфіскацією об'єктів рослинного світу (ч.2 ст.88-1 КУпАП).

За один екземпляр незаконно зірваної рослини, яку занесено до Червоної книги України передбачена також компенсація за її знищення. До прикладу, за черемшу  – 62 гривні, за шафран та проліски – від 49 до 62 гривень (залежно від виду).

Букетик підсніжників за 510 гривень: на львівські вулиці вийшли екопатрулі.Букетик підсніжників за 510 гривень: на львівські вулиці вийшли екопатрулі. Фото: loda.gov.ua

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах