У львівському військовому госпіталі рятують поранених на війні українських військових

У львівському військовому госпіталі рятують 11 українських військових

У львівському військовому госпіталі рятують 11 українських військових Фото: vchasnoua.com

Події
25 лютого 2022 11:35

Станом на ранок, 25 лютого, у Західноукраїнському військово-медичному клінічному центрі, що на вулиці Личаківській у Львові, перебуває 11 поранених військових, внаслідок російської агресії в Україні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram. 

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис, більшість з них зазнали поранення внаслідок бойових дій в Новому Калинові, Бродах, Кам’янці та Рівному, повідомляє tvoemisto.tv.

«На ранок у львівському військовому госпіталі перебуває 11 пацієнтів, які мають поранення. Один пацієнт є важкий, 10 – у середньому та легкому стані. Четверо – це постраждалі, які отримали поранення внаслідок учорашніх обстрілів у Новому Калинові, Бродах та Кам’янці. Ще сімох доставили з Рівненщини, з яких четверо постраждали внаслідок обстрілу аеропорту, інші після ДТП із військовими», – сказав він.

За його словами, більшість пацієнтів мають осколкові поранення, їх стан середньої важкості, один пацієнт з Рівного – стабільно важкий, має комбіновану травму.

Орест Чемерис зазначив, що через введення воєнного стану вся система охорони здоров’я Львівщини працює у посиленому режимі. У лікарнях обмежена госпіталізація, планову – припинили. Крім того, кожен медичний заклад уже укомплектував та поповнив запаси медпрепаратів, лікарні перевели всю хірургічну службу у готовність, пропрацьована максимальна робота операційних служб.

Нагадаємо, у Львові організували навчання з надання домедичної допомоги при невідкладних станах для всіх охочих. Уроки будуть проводити онлайн на платформі Zoom. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах