У Львові та області розгортають 10 тисяч місць для біженців

На Львівщині розгортають 10 тисяч місць для біженців

На Львівщині розгортають 10 тисяч місць для біженців Фото: facebook.com/romanova75

Події
25 лютого 2022 12:40

На Львівщині розгортають 10 тисяч місць для біженців, а також створили центр навчання для парамедиків. Cпеціальний центр розгорнули на "Арені Львів".

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram. 

Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, за останню ніч та ранок у Львові та області не було жодних екстрених випадків: ні обстрілів, ні бомбардувань не зафіксовано.

На Львівщину продовжують прибувати тимчасово переміщені особи. Для цього на "Арені Львів" розгорнули спеціальний центр. Якщо говорити про організовані групи переселенців від адміністрацій інших областей, то будуть розселяти близько 230 осіб.

«Чекаємо зараз на прибуття дітей з Луганської та Донецької областей, наприклад має приїхати 41 дитина з Сіверодонецька. Станом на зараз проблем з розселенням у Львівській області немає. Однак є напруження на кордоні, у зв’язку з загальної мобілізацією. На пунктах пропуску спостерігають черги», — зазначив голова облдержадміністрації.

В межах міста та області також працюють 7 центрів гуманітарної допомоги. Небайдужих просять допомогти зібрати речі першої необхідності: матраци, ковдри, спальні мішки, подушки, постільна білизна, одяг, продукти харчування та засоби гігієни, медичні засоби (антисептики, маски), посуд, свічки та ліхтарики.

У Львові здати речі можна на вул. Коперника, 17. У Трускавці на Бориславській, 1 (Народний Дім). Місто Золочів – вулиця Чорновола, 3 (Золочівський РДА, актова зала). Місто Самбір – вулиця Мазепи, 8 (1-ий поверх). Місто Сокаль – вулиця Шептицького, 26. Місто Яворів – вулиця Маковея, 62 (Територія Кен-Пак). Стрийський район село Слобідка – вулиця Колеси, 6.

Нагадаємо, біля українсько-польського кордону розгорнули вісім пунктів прийому біженців. Вони розташовані у населених пунктах Дорогуськ, Долгобичів, Зосин та Гребенне у Люблінському воєводстві, а також – Корчова, Медика, Будомєж та Кросьценко у Підкарпатському воєводстві. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах