14-й день боротьби: Що відбувається у Львові 9 березня

14-й день боротьби: Що відбувається у Львові 9 березня.

14-й день боротьби: Що відбувається у Львові 9 березня. Фото: loda.gov.ua

Події
09 березня 2022 13:15

На 14-й день війни Росії проти України Львів продовжує поповнювати ряди військових і територіальної оборони, приймати переселенців, допомагаючи їм із розселенням і виїздом за кордон, збирати допомогу для армії та біженців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Ситуація з житлом у Львові для переселенців

До Львова щодня прибувають десятки тисяч вимушено переміщених осіб, які змушені були залишити свої домівки через війну. Станом на середу, 9 березня, тимчасові прихистки для них у місті Лева вже облаштували у 440 установах освіти і культури та у 85 релігійних організаціях. Також чимало приватних закладів переобладнали свої приміщення, щоб надати людям прихисток.

"За 2 тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч вимушено переміщених осіб", - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Де знайти житло біженцям у Львові – адреси та телефони 

Ситуація на львівському вокзалі

Головний залізничний вокзал Львова переповнений.

14-й день боротьби: Що відбувається у Львові 9 березня.14-й день боротьби: Що відбувається у Львові 9 березня. Фото: loda.gov.ua

Щоб розвантажити територію та не утворювати скупчення людей, організувано зупинку на станції "Підзамче". Там є правоохоронці і рятувальники, пункт обігріву та кімната матері й дитини. Для переселенців зі станції "Підзамче" до пунктів тимчасового розміщення курсують автобуси. Необхідну інформацію можна отримати від волонтерів на місці.

Фото: facebook.com/Зручне містоФото: facebook.com/Зручне місто

Сьогодні, 9 березня, зі Львова відправиться тринадцять міжнародних поїздів за кордон. Укрзалізниця оприлюднила графік евакуаційних потягів.

15 тисяч мешканців Львівщини поповнили ряди військових 

Більше 15 тисяч осіб вступили до Збройних Сил України від Львівської області. Про це розповів начальник Львівської обласної військвої адміністрації Максим Козицький. 

За його словами, спеціально для військовозобов’язаних переселенців у Львові розпочав роботу координаційний центр. Відповідно до наказу про загальну мобілізацію, вони зобов’язані лише стати на військовий облік упродовж наступних 24 годин після прибуття. 

Розташований координаційний центр за адресою: м. Львів, вул. Ветеранів, 11. Працює щоденно з 09:00 ранку до 18:00 вечора. У ньому можна дізнатися, яким чином стати на військовий облік, який пакет документів потрібно і що робити у разі відсутності окремої довідки. До обов’язкового переліку належить паспорт, ідентифікаційний код та документ про військовий облік. 

Додамо, що є дві категорії переселенців, яких не закликатимуть ставати на військовий облік. 

Збір допомоги для військових і переселенців 

На території Львова цілодобово працює гуманітарний штаб, який допомагає переселенцям та українським військовим. Розташований він на вулиця Коперника, 17. 

Волонтери розповіли, що зараз найбільше потрібно.

Дуже треба продукти харчування: кава розчинна, крупи, вермішель, олія, борошно, сир твердий, цитрусові, сухофрукти, пряники, згущене молоко, енергетичні батончики, лікувальні дитячі суміші.  Непродовольчі товари: засоби для гоління, пральний порошок, подушки, матраци, спортивні штани, одноразовий посуд.

Також львів'ян просять допомогти військовим хлібом і випічкою.

"Не питай, за ким дзвонить дзвін. Він дзвонить за тобою"

Щодня Львів прощається з Героями війни, які загинули під час оборони України.

Львів прощається з Героями війни, які загинули під час оборони України. Фото: facebook.com/Ірина Гримак Львів прощається з Героями війни, які загинули під час оборони України. Фото: facebook.com/Ірина Гримак

Напередодні попрощалися з Героями війни Павлом Костюком, Богданом Корнеляком і Кирилом Лісіним, які загинули під час оборони України від російської навали. 

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав увесь світ щоденно о 18:00 за київським часом бити у дзвони на підтримку України. 

"Не питай, за ким дзвонить дзвін. Він дзвонить за тобою". Ці слова сказав настоятель лондонського собору святого Павла — Джон Дон. Я сьогодні звертаюся до всіх людей доброї волі, до патріарха Варфоломея, до Святійшого отця Папи Франциска, до всіх людей у Лондоні, Нью-Йорку, Оттаві – у всіх країнах світу. Кожного дня о 18:00 за київським часом бийте в дзвони. Світ має знати правду. Правду про Україну. Нам потрібна сьогодні ваша допомога. Сьогодні ми боремось за цей світ. Допоможіть нам. Слава Україні", – сказав Андрій Садовий. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах