У Львівській області обладнали 135 тисяч місць для переселенців

У Львівській області обладнали 135 тисяч місць для переселенців

У Львівській області обладнали 135 тисяч місць для переселенців Фото: dw.com

Події
11 березня 2022 20:17

Львівщина щодня приймає по 20-30 тисяч біженців. Деякі з них приїжджають на тривалий час, а інші — ненадовго, щоб потім вирушити за кордон. Для них в області обладнали 135 тисяч місць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Переселенці прибувають на Головний залізничний вокзал та залізничну станцію «Підзамче», де люди можуть отримати першу медичну допомогу, їжу, одяг, консультацію психологів тощо. Ті, хто не знайшов самостійно житла, можуть приїхати на «Арену Львів», де організували центр для переселенців.

«Всі опції, які доступні на вокзалі та станції Підзамче, так само є можливими на Арені. І їжа, і психологічна підтримка, кімната матері та дитини, одяг тощо. І вже безпосередньо з Арени Львів централізовано силами управління транспорту українці, які вимушено покинули свої домівки, переїжджають до відповідно обладнаних місць, де люди можуть розміститись», — сказав керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Загалом в області обладнали 135 тисяч місць для переселенців. Робота ведеться постійно, до якої залучено всю можливу соціальну і адміністративну інфраструктуру.

На кордоні також облаштовані відповідні пункти прихистку. За інформацією митної та прикордонної служби вже понад 800 тисяч українців виїхали з держави.

Нагадаємо, у Львові з напливом внутрішньо переміщених осіб з областей, де зараз тривають бойові дії, стрімко зросли ціни на оренду квартир.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах