Які послуги надають у львівських ЦНАПах під час війни

Які послуги і де можна отримати у львівських ЦНАПах під час війни

Які послуги і де можна отримати у львівських ЦНАПах під час війни Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук

Події
14 березня 2022 09:34

Центри надання адміністративних послуг Львова працюють у зміненому режимі, зважаючи на війну в Україні. Деякі види послуг ще надають, а деякі отримати поки що неможливо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Зараз ЦНАПи надають ті послуги, надання яких не вимагає роботи у державних реєстрах, доступ до яких наразі закрито. Мешканці можуть звертатися за такими послугами:

  • видача копій документів,
  • надання дозволу на приєднання житлового приміщення,
  • укладення договору найму,
  • встановлення опіки та піклування,
  • видача довідок про місце проживання,
  • реєстрація колективних договорів,
  • погодження зовнішньої реклами,
  • реєстрація пасіки,
  • виготовлення технічних умов.

Також доступні послуги управління охорони історичного середовища: укладення охоронного договору, різні погодження і висновки.

«Враховуючи, що кількість відвідувачів суттєво знизилася з початком війни, прийняли рішення закрити невеликі підрозділи за межами Львова і залишити роботу великих підрозділів на Червоної Калини, 72а,  Виговського, 32, Чупринки, 85, Левицького, 67, Хвильового, 14а, Шевченка, 374», — сказала директорка департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Окрім цього, у ЦНАПах можна відновити реєстраційний номер облікової картки платника податків. Водночас, можна отримати послуги ГУ «Держпродспоживслужби»: експлуатаційні дозволи, реєстрація потужності операторів ринку, внесення змін, видача ветеринарних документів тощо. Доступні послуги лісового господарства: видача посвідчення мисливця, лісорубні квитки; послуги обласного центру зайнятості: отримання дозволу на застосування праці іноземців або осіб без громадянства. Також доступні послуги департаменту архітектури обласної адміністрації та податкової інспекції.

Також на час воєнного стану можна продовжити термін дії попередніх закордонних паспортів та вклеїти фото дитини, віком до 16-ти років, у паспорт одного з батьків. Для цього потрібно звернутися у державну міграційну службу. Попередньо потрібно записатися за номером Гарячої лінії 0800308877. Однак виготовити новий паспорт наразі неможливо, зважаючи на те, що в Україні закрито доступ до державного реєстру.

Перед візитом до ЦНАП мешканцям рекомендують телефонувати у службу підтримки, аби дізнатися, чи надають потрібну послугу та як її можна замовити. Телефон служби підтримки ЦНАП: (032) 297-57-95. Служба підтримки працює щоденно, без вихідних, із 09.00 до 17.00.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах