У львівську лікарню потрапив 15-річний чернігівець, який підірвався на міні росіян

У львівській лікарні перебуває 15-річний Андрій, який з мамою підірвався на міні

У львівській лікарні перебуває 15-річний Андрій, який з мамою підірвався на міні Фото: Viktor_Moskaliuk

Події
18 березня 2022 15:36

У львівській лікарні «Охматдит» перебуває 15-річний Андрій з Чернігова, який з мамою та сусідами їхали в автомобілі та підірвалася на російській міні. Його матір загинула, а хлопець дивом вижив.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

24 лютого батько хлопчика Анатолій вирішив у цілях безпеки вивезти сім’ю у заміський будинок у селі Іванівка. 5 березня саме в це село зайшли російські війська, які почали стріляти по житлових будинках. Окупанти зайшли і в дім Анатолія, де у підвалі ховалася його дружина з сином Андрієм. Наступного дня сім’ї разом із сусідами дозволили виїхати із села, повідомили в лікарні.

Проїхавши не багато, автомобіль підірвався на протипіхотній міні агресора. Мама Андрія із сусідами загинула на місці. Діти отримали важкі поранення, проте врятувалися.

«У мене були пошкоджені кінцівки і було дуже холодно. Я повз дорогою і добрався до якоїсь хатини. Лежав на підлозі і кричав про допомогу. Пам’ятаю, що прийшли хлопці з тероборони і винесли мене у простирадлі», — розповів медикам Андрій.

Спершу хлопця доставили до чернігівської лікарні із переломом ключиці та вибуховим переломом п’яти. Його прооперували і стабілізували, але через те, що у госпіталі немає світла, води та тепла, Анатолій змушений був забрати сина додому та 5 днів виходжувати самостійно. Вранці, 17 березня, вони приїхали в лікарню Охматдит.

Він мріє стати великим музикантом і хвилюється, аби його мрія збулася, бо внаслідок вибухівки, Андрій має проблеми із слухом. У свої 15 років Андрій разом із друзями у Чернігові створив власний музичний гурт «Опозиція» та випустив перший альбом. Він сам пише тексти пісень, грає на гітарі.

Нагадаємо, до львівської лікарні потрапила 7-річна дівчинка, яка захворіла на поліартрит в підвалі у Чернігові.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах