Кому насамперед вручають повістку у військкоматах Львівщини

Кому насамперед вручають повістку у військкоматах Львівщини.

Кому насамперед вручають повістку у військкоматах Львівщини.

Події
23 березня 2022 13:28

У військкоматах Львова та області не ділять чоловіків призовного віку на «своїх» і «чужих», під загальне правило мобілізації потрапляють усі. Про це заявив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Читаю у коментарях багато скарг, мовляв, чоловіки-переселенці відсиджуються у безпечному місці, а хлопці зі Львівщини їдуть на передову захищати їхні міста і села… Хочу сказати з цього приводу таке: йде війна за територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Нема "наших" і "їхніх" населених пунктів! Є Україна», — написав Максим Козицький у Telergram. 

За словами голови Львівської обласної військової адміністрації, у військкоматах не ділять чоловіків на тих, хто проживає на Львівщині постійно, і тих, хто тимчасово. Кожен, хто приїхав в область як вимушений переселенець, автоматично стає її жителем.

«Серед військовозобов'язаних, яких мобілізували чи зарахували у резерв, є й одні, і другі. Усі чоловіки, віком від 18 до 60 років, які прибули у Львівську область у період воєнного стану, протягом доби мають стати на облік у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Чи дотримуються вони наказу, патрульні добровольчих формувань та Нацгвардії перевіряють на блокпостах», — розповів Козицький.

За його інформацією, лише у Львові з початку війни зголосилися стати на військовий облік понад 7 тисяч чоловіків. З них до лав ЗСУ уже призвали більше як тисячу осіб.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах