На Львівщині судитимуть киянина, який намагався уникнути мобілізації і виїхати за кордон

На Львівщині судитимуть киянина, який намагався уникнути мобілізації і виїхати за кордон

На Львівщині судитимуть киянина, який намагався уникнути мобілізації і виїхати за кордон Фото: dpsu.gov.ua (ілюстративне)

Події
30 березня 2022 14:05

На Львівщині судитимуть 58-річного киянина, який з допомогою підробленого документу намагався уникнути мобілізації та виїхати з України. Тепер чоловіку загрожує до двох років обмеження волі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, 21 березня чоловік намагався через перехід «Грушів-Будомєж» потрапити з України в Польщу. Там він пред’явив інспектору прикордонної служби посвідчення, яке мало ознаки підробки. Про інцидент повідомили поліцейських.

Правоохоронці з’ясували, що киянин надав свої анкетні дані для виготовлення підробленого тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, у яке були внесені відомості про відстрочку від призову, що, у свою чергу, надає право на виїзд за межі України у період дії воєнного стану та звільняє від мобілізації на службу до Збройних Сил України.

Ухилянту повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбечених ч.5 ст.27 ч.1 ст.358 (пособництво у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується установою, яка має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає права та звільняє від обов'язку, з метою його використання) та за ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. За скоєне киянину загрожує до двох років обмеження волі.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах