Другий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці

Другий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці.

Другий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці. Фото: lviv.vgorode.ua (умовне)

Події
04 квiтня 2022 11:57

Триває другий місяць війни росії проти України. Кількість людей у курортному місті Трускавець, що на Львівщині, зменшується. Ціни на житло падають, з'являються пропозиції з приємними бонусами. Так, за 350 гривень можна орендувати номер із триразовим харчуванням, масажем стоп і кисневою пінкою.

Скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці – розповідає VG Львів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо у перший день війни, 24 лютого, у Трускавці було заброньовано 97% житла, то нині ситуація для орендарів суттєво покращилася.

За 350 гривень з людини за добу можна орендувати номер у трускавецькому пансіонаті з триразовим харчуванням, консультацією лікаря, масажем і кисневою пінкою, які входять у вартість. Такий варіант пропонує пансіонат «Пролісок».

Другий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у ТрускавціДругий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці

Плюс-мінус за таку ж ціну є номери з триразовим харчуванням у санаторіях «Дніпро-Бескид», «Батьківщина» й інших.

У системі інтернет-бронювання житла booking.com найдешевший варіант житла на львівському курорті – двомісний  номер у готелі «Конвалія», площею 30 метрів квадратних, із балконом і краєвидом на озеро – 760 гривень (за двох). Двомісний номер у готелі «Жасмін» – 850 гривень за двох, у готелі «Гермес» – 1600 гривень за двох.

Другий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у ТрускавціДругий місяць війни: скільки коштує орендувати квартиру у Трускавці

Варіантів квартир у вже згаданій системі інтернет-бронювання немає, але насправді вільних варіантів у Трускавці нині немало.

Як розповіла під час розмови трускавецька ріелторка, власники житла прибрали свої квартири з booking.com, оскільки не хочуть платити високу комісію (система інтернет-бронювання бере плату не за розміщення оголошення, а залежно від суми, вказаної у ньому). Окрім того, за її словами, багато орендодавців, піднявши ціни на оренду житла, просто не хочуть, аби їхні «жлобські тарифи» заскрінили і виклали у мережу. Адже Трускавець – місто невелике, всі одне одного знають, мати репутацію мародера не хочеться.

За її словами, якщо у листопаді-грудні 2021 року однокімнатну квартиру у Трускавці можна було зняти за 2,5-3 тисячі гривень, а з «простим» ремонтом – до двох тисяч гривень, то зараз це непросто. Так, декому пощастило  зняти однокімнатну квартиру у Трускавці за 3 тисячі гривень, дехто зняв кімнату у гуртожитку за 2 тисячі гривень. Втім, нині у Трускавці дуже багато людей, які платять за оренду однокімнатної квартири 10-15 тисяч гривень, а то й дорожче.

«Такі ціни на оренду жила в Трускавці – це мародерство. Я не знаю, навіть, як ще більше бариги з Трускавця можуть допомогти росії і путіну нищити Україну. Але час все розставить на свої місця… Вони вже забули, як плакали через відсутність гостей з москви після 2014 року… Мені видається, що після закінчення війни туристи не дуже будуть їхати в Трускавець, особливо зважаючи на те, як тут завищують ціни», – розповіла VG Львів Наталя з Харківщини, яка щорічно, приїжджаючи в Трускавець в лютому-березні, орендувала на місяць одну й ту ж однокімнатну квартиру на «Вишенці» за 3 тисячі гривень. Цього року, за її словами, господар спочатку захотів 6 тисяч гривень, а потім усі 12 тисяч за місяць. 

«Ми з чоловіком живемо у Трускавці майже п’ять років. Платили за однокімнатну квартиру в новобудові 5 тисяч гривень. У березні власниця несподівано сказала, що піднімає оренду до 10 тисяч. Сказала, «якщо щось не подобається – виселяйтеся – я візьму переселенців», – розповіла місцева мешканка Софія.

На думку ріелторки, коли людина бачить «Лексус», який паркується під будинком, їй просто «дах зриває».

«Звідси й такі ціни, – каже жінка. – Люди, які підвищили ціни у два-три рази нагадують мені росіян, які стоять у черзі в МакДональдз, аби встигнути з’їсти бургера в останній день перед закриттям. Замість того, щоб зробити щось для того, щоб МакДональдз не закрився».

Ріелторка прогнозує, що з кожним днем людей в оздоровниці буде меншати, тож ціни знижуватимуться. Гостей вже значно менше, ніж було у перші тижні після початку війни. Хто має гроші – їде за кордон, хто не має – їде туди, де дешевше. Після закінчення війни відпочивальників у Трускавці не буде, тож ціни впадуть суттєво. Туристичний сезон цьогоріч – під великим питанням. 

«Не думаю, що хтось із тих, кого «обдерли» мародери в Трускавці під час війни захоче сюди ще коли-небудь повертатися, – каже вона. – Будуть лише постійні клієнти – ті люди, які люблять Трускавець і щороку приїжджають «попити водички». Але це за умови, що в них будуть гроші».

Нагадаємо, скільки коштують найдешевші квартири у Трускавці, який вигляд мають і за скільки їх продають.           

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах