Львівські лікарі врятували двох хлопчиків з Маріуполя, яких обстріляли російські окупанти

У львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з Маріуполя

У львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з Маріуполя Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
05 квiтня 2022 07:12

У львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з Маріуполя, яких під час евакуації обстріляли російські окупанти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Діти з двох різних сімей, проте зі схожими історіями. Вони вибиралися із Маріуполя на власних автомобілях і вже на під’їзді до Запоріжжя, на пагорбі їх колону автомобілів почали обстрілювати із «Градів», повідомили на Facebook-сторінці лікарні.

«Я ніколи не забуду, як моя донька йшла на зустріч машинам, падала, непритомніла, дивилася мені в очі і казала – мамо, це все», — розповіла бабуся двохрічного Артемчика Світлана.

У львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з МаріуполяУ львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з Маріуполя Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Окрім Світлани і Артемка, у машині знаходився дідусь, батьки хлопчика та його дядько. Всі, крім Світлани, отримали важкі поранення і спочатку були госпіталізованими до лікарень Запоріжжя, згодом – до Львова. У маленького Артема тотальне мінно-вибухове ураження тіла. Дякуючи лікарям, його здоров’ю уже нічого не загрожує.

Тринадцятирічному Івану, який разом зі своїми батьками також їхав до Запоріжжя, пощастило менше.

У львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з МаріуполяУ львівській лікарні ОХМАТДИТ прооперували двох хлопчиків з Маріуполя Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

«Хлопчик поступив до нас у важкому стані – відкрита черепно-мозкова травма, відкрита травма грудної клітки, множинні мінно-вибухові ураження черевної порожнини, верхніх і нижніх кінцівок тощо. Хлопчик прибув з апаратами зовнішньої фіксації», — повідомили у лікарні.

Сьогодні йому проведено ряд обстежень, скореговано терапію, він у свідомості, самостійно харчується.

Мама Івана Марія розповіла, що під час обстрілів син прощався із життям, проте, вижив, бореться і мріє стати справжнім футболістом.

Нагадаємо, львівські медики розповіли історію сім’ї з Демидова на Київщині, яка потрапила під обстріли російських окупантів під Гостомелем.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах