У Львові та області відкриють три нових наукових ліцеї

У Львові та області відкриють три наукових ліцеї

У Львові та області відкриють три наукових ліцеї Фото: nus.org.ua

Події
05 квiтня 2022 07:44

На Львівщині відкриють три наукових ліцеї. Один з них створять на базі львівської санаторної загальноосвітньої школи №1, інший – на базі санаторної школи у Бориславі, третій – на базі Винниківської санаторної школи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ліцей у Львові матиме хіміко-біологічний профіль, а у Винниках – інформаційно-технологічний. У Бориславі його створять, поєднавши санаторну школу обласного підпорядкування та Бориславську гімназію, повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

 «Тобто об’єднавши ці два заклади, плануємо створити єдиний науковий ліцей. За узгодженням профілю цього навчального закладу, передбачається, що ліцей мав би бути фізико-математичного та лінгвістичного профілю, адже Бориславська гімназія має добре кадрове забезпечення та високі досягнення саме в цих напрямках», –  повідомила начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.⠀

Зараз готується проєкт статуту для цього закладу і наступним кроком буде підготовка розпорядження про створення наукового ліцею в місті Бориславі.

Функціонування наукових ліцеїв передбачає співпрацю з вишами. Відтак, до спільної діяльності з Бориславським науковим ліцеєм Рада директорів планує залучити Дрогобицький педагогічний університет імені Івана Франка, а також Львівський національний університет імені Івана Франка.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах