Львівська психіатрична лікарня повністю заповнена

У львівській психіатричній лікарні 100% заповненість пацієнтами

У львівській психіатричній лікарні 100% заповненість пацієнтами Фото: gmd.center

Події
06 квiтня 2022 14:23

У Львівській обласній психіатричній лікарні 100% заповненість пацієнтами, майже третина з яких – евакуйовані люди з лікарень Харкова та Бахмута.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Станом на 5 квітня у лікарні перебувало 844 пацієнти. Понад 300 людей – це евакуйовані пацієнти з лікарні у Харкові та психоневрологічного інтернату з Бахмута. Також тут перебуває близько 100 людей з гострими розладами психіки через бойові дії, які приїхали зі Сходу України, повідомив Tvoemisto.tv генеральний директор медзакладу Богдан Чечотка.

«Лікарня працює досить напружено, задіяні всі ресурси. Коли почалася війна, ми створили резерви. Вони є тому, що встигли закупити необхідне і тому, що надалі нас постійно підтримують гуманітарною допомогою з різних джерел. Активно працює українсько-польське, українсько-німецьке психіатричні товариства. Вони допомагають медикаментами, продуктами, розхідними матеріалами. Багато благодійників нас забезпечили індивідуальними наборами, м’яким інвентарем тощо», – сказав він.

За словами Богдана Чечотки, з початком війни стало зрозуміло, що у лікарні побільшає нових пацієнтів, тому виписали тих, кого можна було. Вдалося зменшити присутність до 450 людей. Також зарезервували 100 ліжок для військових, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я та Міноборони України.

Багато пацієнтів мають загострення психічного стану залежно від перебігу захворювання. Також постраждала соматика, тобто супутні захворювання. Є група пацієнтів, що проходить примусове лікування унаслідок тих злочинів, які вони вчинили.

Лікарня, додав директор медзакладу, надалі готова стати логістичним хабом для гуманітарної допомоги і для персоналу. Тут працює бригада італійців, Червоний хрест – міжнародний та український. Учора пацієнти, що прибули з Бахмута до Львова, вже  відправилися в Італію, а тепер в Прибалтику. Тому невдовзі медзаклад знову матиме резерви.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах