У львівській лікарні врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматував собака

У львівській лікарні врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматував собака

У львівській лікарні врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматував собака Фото: d.newsweek.com (умовне)

Події
09 квiтня 2022 11:54

До львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» потрапила 4-річна дівчинка Єва, яку цілу годину шматувала бельгійська вівчарка. Дитину госпіталізували у дуже важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як це сталося

Коли почалась війна, матір Єви відправила дівчинку у село до бабусі Валі. На думку батьків, там дитині буде спокійніше. Однак сталась біда – коли бабусі годувала собаку, тварина вирвалась з-за огорожі та накинулась на дитину. Від страху бабці Валі відняло ноги і рятувати дівчинку вона вже повзла на колінах. Проте жінка не змогла відірвати собаку, яка нещадно кусала Єву, рвучи на ній одяг та кусаючи руки бабці.

«Бабуся з Євою, мені так здається, на деякий час втратили свідомість, коли Берта продовжувала дитину кусати. Їх врятував мобільний телефон, який задзвонив. Мама доповзла до нього, передзвонила сусіду і сказала, що їх кусає Берта. Сусід прибіг і застрілив її. Дитина лежала в шоковому стані, без одягу, пошматована. Кажуть, що лікар швидкої допомоги, який віз дитину до Охматдиту, дорогою плакав», – розповідала матір дівчинки Вікторія.

За життя дівчинки боролись лікарі

До лікарні дитину привезли у вкрай важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба тощо.

«За її життя спочатку боролися наші лікарі-реаніматологи, а після стабілізації стану, п’ятьма лікарями-хірургами було проведено 6-годинне оперативне втручання з первинної хірургічної обробки ран з зупинкою кровотечі», –  розповіла завідувачка реанімаційного відділення Віра Приймакова. 

За словами заступника медичного директора з хірургічної роботи Богдана Мальованого, дівчинку уже перевели в хірургічне відділення лікарні на подальше лікування. Її готують до наступних етапів пластичних операцій. Скільки буде цих операцій – залежить від того, як заживатимуть рани.

Як почувається Єва

Лікарі розповідають, що Єва дуже розумна, весела та комунікабельна дитина. Зараз з нею також працює психолог.

«Єва боїться лежати на животі, кричить, що її кусає Берта, бо в такому положенні вона її кусала. Але в іншому вона дуже молодець, не боїться розказувати про те, що з нею сталося, і це дуже важливо», – розповідала матір дівчинки Вікторія.

На свій день народження Єва попросила у мами найменшого у світі песика.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах