Львів'яни пропонують перейменувати вулицю на честь Вакарчука

Львів'яни пропонують перейменувати вулицю на честь Вакарчука

Львів'яни пропонують перейменувати вулицю на честь Вакарчука Фото: facebook.com/ivan.vakarchuk.foundation

Події
20 квiтня 2022 09:42

У Львові пропонують перейменувати одну з вулиць у центрі на честь львів′янина, громадського і політичного діяча, багаторічного ректора Львівського національного університету імені Франка, екс-міністра освіти і науки України Івана Вакарчука. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

З таким проханням звернулися члени ініціативної групи «Фундація Івана Вакарчука» до львівського міського голови Андрія Садового.

 «Іван Вакарчук стояв біля джерел відновлення української державності й був безпосереднім учасником усіх сучасних визвольних змагань. І сьогодні він, безперечно, був би на передовій боротьби з російським агресором, але, на жаль, цьогоріч 4 квітня минуло вже два роки, відколи Івана Олександровича Вакарчука більше немає», – йдеться у повідомленні.

Найбільш доречно, зазначили члени ініціативної групи, перейменувати вулицю, названу на честь російського соціаліста Герцена. Тут розташований один із найдавніших гуртожитків університету, в якому свого часу мешкав Іван Вакарчук. Саме цією вулицею він щодня ходив на кафедру теоретичної фізики Львівського університету, і багато львів’ян його тут зустрічали.

Зазначимо, що мер Львова Андрій Садовий пообіцяв перейменувати понад 30 вулиць, названих на честь російських діячів, до дня міста у травні. Згодом з’явився перелік запропонованих нових назв.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах